Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:37 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobiliare Constanța PUZ-ul inițiat de Agertrans SRL pentru ansamblul Smart Green Residence, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

ro

26 May, 2024 17:00 1074 Marime text
 
  • PUZ pentru edificare ansamblu rezidențial de locuințe collective P+2E, P+4E, P+6E, P+6E(7-8R), P+8E, P+8E(9-10R), inițiat de Agertrans SRL se află în consultare publice pe site-ul municipalității
  • Certificatul de Urbanism nr.2809 obținut încă din 15.09.2021, respectiv prevederile privind regimul tehnic, arată că pentru a realiza aceste obiective este necesară elaborarea unei documentații de urbanism de tip PUZ
  • Publicul este invitat să transmit observații și propuneri privind intenția de elaborare PUZ – Smart Green Residence până pe 29.05.2024 în atenția Compatimentului Planificare Urbană
  • Anul trecut, Agertrans SRL a depus la APM Constanța documentația cu privire la elaborarea acestui ansamblu imobiliar
  • Suprafața terenului este de 48.000 mp, acesta aflându-se în extravilanul municipiului Constanța și se încadrează în zonele rezervate pentru viitoarele dezvoltări ale orașului
  • Parcela este reglementată în PUG de zonele: subzonele EX2 – culoare rezervate pentru dezvoltarea rețeleirutiere majore și a spațiilor plantate de protecție, subzona EX3 – culoar rezervat pentru amenajarea Centurii Verzi a Municipiului
     
 


Planul Urbanistic Zonal pentru edificare ansamblu rezidențial de locuințe collective P+2E, P+4E, P+6E, P+6E(7-8R), P+8E, P+8E(9-10R), echipamente publice și comerciale specific zonei rezidențiale, servicii, comerț, educație, scuaruri publice, spații de loisir și agrement(parc urban), inițiat de Agertrans SRL, proiectant SC Allan Urbanism și Arhitectură SRL se află în consultare publice pe site-ul municipalității.

Publicul este invitat să transmit observații și propuneri privind intenția de elaborare PUZ – Smart Green Residence până pe 29.05.2024 la adresa de e-mail: primarie@primaria-constanta.ro prin poștă la B-dul Tomis nr.51, et.2, cam 212, în atenția Compatimentului Planificare Urbană sau vor fi depuse la Registratura Primăriei de la Centrul Informare Cetățeni, din incinta City Park Mall.

Menționăm că anul trecut, Agertrans SRL a depus documentația la APM Constanța cu privire la elaborarea unui ansamblu imobiliare – Smart Green Residence în zona periferică a municipiului Constanța.
 
Date din proiect

În urma exprimării intenției beneficiarului de a-și folosi dreptul de utilizare al terenului (Slot= 48 000 mp) se propune următorul pentru realizarea unui ansamblu rezidențial de locuințe colective P+2E, P+4E , P+6E, P+6E (7-8R), P+8E, P+8E (9-10R), echipamente publice și comerciale specifice zonei rezidențiale, servicii, comerț, educație, scuaruri publice, spații de loisir și agrement (parc urban), s-a întocmit documentația de urbanism pentru analiza de amplasament.
 
Certificatul de Urbanism nr.2809 obținut încă din 15.09.2021, respectiv prevederile privind regimul tehnic, arată că pentru a realiza aceste obiective este necesară elaborarea unei documentații de urbanism de tip PUZ.
 


Suprafața terenului este de 48.000 mp, acesta aflându-se în extravilanul municipiului Constanța și se încadrează în zonele rezervate pentru viitoarele dezvoltări ale orașului. Parcela este reglementată în PUG de zonele: subzonele EX2 – culoare rezervate pentru dezvoltarea rețeleirutiere majore și a spațiilor plantate de protecție, subzona EX3 – culoar rezervat pentru amenajarea Centurii Verzi a Municipiului.
 
„Ținând cont de resursele limitate de teren aflate în oraș, tendința de dezvoltare a orașului, dezvoltările rezidențiale deja existente în apropierea terenului, a documentațiilor de urbanism aprobate (P.U.Z. autorizat HCL 122/11.04.2012), parcelele fiind în proximitatea acestuia, având dimensiuni relativ mari, permit și este considerată oportuna realizarea investițiilor de tipul celei prezentate în memoriu”, scria în memoriul de prezentare depus la Mediu.
 
Terenul pe care se va construi se află la 1 kilometru distanță de cartierul Km 5 și Veterani, cât și la 1 kilometru distanță de localitatea Cumpăna. Până la autostrada A4 sunt doar 992 metri.
 
Despre Agertrans SRL

Firma a fost înființată în anul 1998, cu sediul social în Constanța, pe strada Nicolae Filimon.

Asociați este Ion Virgil Lixandru, fost consilier local PNL iar administrator este Nelu Voicilă.

Pentru anul 2022, firma a raportat un singur salariat, o cifră de afaceri de 450.845 lei și un profit de 95.824 lei.

Asociatul Ion Virgil Lixandru mai figurează și în Euro Vial Lighting SRL, G K Systems SRL, Euro Vial Residence SRL, Euro Vial Labirint SRL, potrivit www.termene.ro.
 
 Alte investiții ale companiei Agertrans SRL

 
Prin CU 2809 din data de 15 septembrie 2021, Agertrans SRL, prin Nelu Voicilă, dorește elaborarea unui PUZ pentru introducere în intravilan a terenului parcela A1080/3 și construire ansamblu rezidențial de locuințe colective P+4E, P+6E ȘI P+8E, echipamente publice și comerciale specific zonei rezidențiale, serivcii, comerț, scuaruri publice, spații de loisir și agreement (parc urban). Valabilitatea documentului este de 24 de luni.
Pe 28 octombrie 2020, Euro Vial Residence SRL
a obținut de la primăria Constanța și autorizația de construire pentru ansamblul turistic pe care îl ridică pe în stațiunea Mamaia. Autorizație de construcție pentru modificarea proiectului imobiliar, prin supraetajare cu încă un nivel, o singură dată, în suprafață de maximum 20%.
 
SC Euro Vial Residence SRL, controlată de fostul consilier local PNL Ion Virgil Lixandru, a modificat în 2019 imobilul pe care îl ridică în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 341.

Firma a obţinut de la Primăria Constanţa certificatul de urbanism nr. 276, pentru modificare proiect autorizat cu A.C. nr. 901/07.06.2019 - construire ansamblu turistic corp A-2 s+P+5e şi corp B-2s+P+5e prin supraetajare.

Prin CU 2692 din data de 9 noiembrie 2022, prin care dorește să efectueze demersurile din stațiunea Mamaia, aproape de granița dintre Constanța și Năvodari, pentru edificarea a trei imobile 2S+P+5-8E cu funcțiuni de turism, piscină, amenajări activități nautice, locuri de joacă pentru copii, apartamente de vacanță, locuințe permanente, amenajări ale spațiilor publice, semipublice, private. Documentul este valabil 24 de luni.
 
 

PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.Citește și:

Blocuri de până la 10 etaje Virgil Lixandru, prin Agertrans, construiește un ansamblu rezidențial la marginea municipiului Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii