Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:51 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău – Publika.md Pregătirile pentru Ziua Drapelului Naţional din Moldova sunt în toi

ro

25 Apr, 2015 15:59 1429 Marime text
80 de elevi de la Colegiul Naţional de Coreografie din Capitală au făcut, astăzi, repetiţii pentru Dansul Tricolorului, care va deschide evenimentele de luni.

Acţiunile cu genericul "Tricolorul la cei 25 de ani sunt organizate la iniţiativa şefului Legislativului Andrian Candu.

Elevii spun că pentru ei este o onoare să participe la un eveniment festiv dedicat Drapelului şi Stemei de Stat:

"Dansul este unul prin care noi ne reprezentăm dragostea faţă de drapelul moldovenesc şi sperăm să se iasă luni un concert frumos."

"Ne-am pregătit pentru a ieşi dansul frumos şi să uimească oamenii chiar şi de peste hotare. "

"Această sărbătoare este foarte importantă deoarece suntem moldoveni. Drapelul pentru mine simbolizează: roşul - sângele vărsat de strămoşii noştri, galben - soarele pe care îl avem. Albastrul - pacea."

Tinerii vor dansa pe muzica renumiţilor interpreţi Ion şi Doina Aldea Teodorovici. Pregătirile au început încă acum o săptămână.

"Pentru prima dată această coreografie a fost pregătită pentru momentul festiv al inaugurării Drapelului Republicii Moldova. Copii sunt responsabili, vor depune tot efortul. Ideea a venit pdin partea regizorului Vasile Stratulat",a spus maestrul în artă Vasile Gârneţ.

Manifestaţiile de luni vor continua cu o şedință solemnă a Parlamentului. De asemenea, în holul Legislativului va fi organizată o expoziție de drapele.

Ti-a placut articolul?

Comentarii