Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Jurnal.md Nicolae Timofti şi Klaus Iohannis se întâlnesc astăzi la Suceava

ro

07 Jul, 2015 09:43 1839 Marime text
Preşedintele României, Klaus Iohannis se va întâlni, marţi, la Suceava, cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cei doi oficiali urmând să susţină o declaraţie de presă comună la Universitatea „Ştefan cel Mare”.

Programul include acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava preşedintelui Nicolae Timofti, după care cei doi şefi de stat vor susţine o conferinţă de presă comună. De asemenea, cei doi preşedinţi vor vizita împreună Cetatea de Scaun a Sucevei.

Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a decis, în 2013, să acorde titlul de Doctor Honoris Causa preşedintelui Republicii Moldova, la propunerea Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul universităţii sucevene.

Titlul este acordat lui Nicolae Timofti pentru ”merite deosebite în promovarea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova, pentru aprofundarea relaţiilor dintre România şi Republica Moldova, precum şi pentru atenţia pe care o acordă educaţiei şi formării tinerei generaţii”.

Aceasta va fi cea de-a doua întrevedere dintre cei doi şefi de stat, după vizita oficială pe care Klaus Iohannis a făcut-o la Chişinău, la scurt timp de la preluarea mandatului de preşedinte al României, pe 25 februarie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii