Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Negocieri ruso-ucrainene Rusia este dispusă să accepte aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană

ro

29 Mar, 2022 15:32 1343 Marime text
Președintele Ucainei Foto captură video Facebook/ Volodomir Zelenski

Rusia va renunţa la obiectivul său de „denazificare" a Ucrainei şi este dispusă să permită acestei ţări să adere la Uniunea Europeană dacă Kievul nu se aliniază militar.

Patru persoane la curent cu negocierile dintre Kiev şi Moscova analizează un acord de pace care prevede ca Ucraina să nu intre în NATO, în schimbul obţinerii de „garanţii de securitate", iar proiectul de acord nu conţine nicio referire la „denazificare", „demilitarizare" şi protejarea limbii ruse în Ucraina, o parte dintre motivele invocate de preşedintele rus Vladimir Putin pentru a-şi justifica invazia în Ucraina.

Aceste informaţii survin în contextul în care negocierile dintre Rusia şi Ucraina au fost reluate marţi, 29 martie, la reşedinţa prezidenţială Dolmabahce din Istanbul.

Proiectul de acord lasă deoparte, momentan, unul „dintre subiectele cele mai controversate", care se referă la pretenţiile Kievului asupra teritoriilor ucrainene anexate ilegal de către Rusia în 2014, teme care - potrivit surselor citate de FT - ar putea fi abordate personal de Putin şi Zelenski „la o dată ulterioară". 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii