Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Jurnal.md Lipsă acută de cadre medicale în satele de peste Prut

ro

05 Jul, 2015 09:15 1577 Marime text
În aproximativ 300 de sate din Republica Moldova lipsesc medicii de familie, iar în unele raioane, un singur specialist deserveşte mai multe localităţi.

Printre acestea se numără şi comuna Pohrebeni din raionul Orhei, unde medicul mai activează în alte două sate, pentru ca localnicii să poată beneficia de consultaţii.. 

Cei peste 2100 de localnici din Pohrebeni, raionul Orhei, se plâng că au rămas fără medic de familie permanent, încă acum patru ani când vizitele specialistului s-au redus la două zile pe săptămână. De la începutul acestui an însă, doctorul vine doar în ziua de marţi.

Oamenii spun că cele mai afectate sunt persoanele în vârstă şi mamele cu copii, care într-o situaţie de urgenţă sunt nevoite să meargă în alte localităţi din vecinătate sau chiar în centrul raional, la o distanţă de aproximativ 40 de kilometri.

Astfel, problema rămâne deschisă în continuare, mai ales că potrivit Ministerului Sănătăţii, în aproximativ 300 de sate din Republica Moldova lipsesc medicii de familie, iar în unele raioane, un singur specialist deserveşte mai multe localităţi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii