Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vergil Chițac, huiduit de constănțeni la parada de 1 Decembrie (VIDEO)

ro

01 Dec, 2021 11:38 16572 Marime text
  • Anul acesta este organizată o paradă la Constanța, cu ocazia Zilei Naționale a României.

La parada de 1 Decembrie este prezent și primarul Constanței, Vergil Chițac.

Chițac a fost huiduit de constănțeni în momentul în care a luat cuvântul. El și-a prezentat proiectele, însă publicul a continuat să îl huiduie.




La eveniment sunt prezenți și viceprimarul Ionuț Rusu, prefectul Silviu Coșa, președintele Consiului Județean Mihai Lupu și vicepreședintele CJ Stelian Gima.

În fiecare an, la data de 1 Decembrie, românii de pretutindeni serbează Unirea Transilvaniei cu țara și, astfel, momentul în care România a devenit „România Mare“.

Ceremonia propriu-zisă are loc în zona din fața Monumentului Eroilor din Războiul de Independență, din parcul Casei de Cultură, începând cu ora 11:00.
 
Pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu se va desfășura parada militară, la care vor participa membrii din cadrul Ministerului Apărării Naționale și ai altor structuri care aparțin instituțiilor statului. Înainte, de la 09.00 au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor, din Cimitirul Central Constanța.

Unirea Transilvaniei cu țara a desăvârșit procesul de unificare teritorială și astfel România s-a transformat în „România Mare“, denumire pe care avea să o păstreze până în anul 1940, când au avut loc amputările teritoriale. Ziua națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 Mai, apoi, între 1948-1989, ziua de 23 August. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 Decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Această prevedere a fost reluată de Constituția României din 1991, articolul 12, alineatul 2.





Sursa fotovideo: ZIUA de Constanța
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii