Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac „Sunt profund nemulțumit de urbanismul haotic, în general, și de situația stațiunii Mamaia, în particular“

ro

25 Nov, 2021 21:41 2885 Marime text
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a postat în această seară (25 noiembrie 2021) un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care explică de ce s-au dat noi autorizații pentru construirea unui bloc de 15 etaje în stațiunea Mamaia. 

Edilul susține că „în cazul stațiunii Mamaia, PUZ-ul aplicat în ultimii 10 ani a distrus practic o stațiune turistică de top, transformând-o în cartier al Constanței“. 

Chițac susține că în cadrul ședinței Consiliului Local de mâine va solicita, din nou, revocarea PUZ-ului din Mamaia și Palazu Mare. 

„Dragii mei, am luat cunoștință despre nemulțumirea multora dintre dumneavoastră manifestată în spațiul public și legată de emiterea unei noii autorizații în stațiunea Mamaia, pentru o construcție de 15 etaje. O împărtășesc pe deplin. Sunt, la rândul meu, profund nemulțumit de urbanismul haotic, în general, și de situația stațiunii Mamaia, în particular.

În cazul stațiunii Mamaia, PUZ-ul aplicat în ultimii 10 ani a distrus practic o stațiune turistică de top, transformând-o în cartier al Constanței, unul (supra)aglomerat pentru limitele acceptate atât pentru zonele rezidențiale, cât și pentru cele turistice.

Îmi este teamă că, prin supraaglomerarea traficului și prin incapacitatea rețelelor de utilități de a face față nevoilor, vom asista, în curând, la un colaps. Iar despre valoarea estetică a fondului construit în Mamaia nici nu mai amintesc. Aceasta este incompatibilă cu ceea ce Constanța ar trebui să reprezinte din punct de vedere urbanistic și arhitectural.

Sunt primul care vrea să pună capăt dezmățului urbanistic, dar acest lucru nu stă doar în puterea mea. De decis, decide Consiliul Local. Menționez: ÎN LUNA OCTOMBRIE, LE-AM PROPUS CONSILIERILOR LOCALI REVOCAREA ATÂT A PUZ MAMAIA, CÂT ȘI A PUZ PALAZU MARE (ce a afectat multe familii din cauza ridicării de blocuri lângă locuințe individuale), DAR NU AM AVUT SUCCES.

Astfel, proiectele vor fi reintroduse pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de mâine, când voi propune revocarea lor. În plus, ca alternativă pentru consilierii care poate nu s-au lămurit încă dacă revocările sunt legale sau nu (deși au aprobat deja revocarea PUZ Veterani și a altora), voi propune, din nou, și suspendarea lor, nu doar revocarea.

În cazul în care proiectele vor fi din nou respinse, sper să aflăm cu toții de ce a fost posibilă anularea PUZ Veterani și nu este posibil același lucru în cazul PUZ Mamaia și PUZ Palazu Mare.


Până la revocare/suspendare, subsemnatul, în calitate de primar al municipiului, am obligația legală de a respecta aceste PUZ-uri și de a emite autorizațiile de construire pe care acestea le reglementează. Îi rog pe consilierii locali să țină cont de nemulțumirile dumneavoastră și să voteze revocarea sau suspendarea PUZ-urilor“ - se arată în mesajul primarului Vergil Chițac. 

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii