Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţe secrete? Vezi aici numărul poliţiştilor din Poliţia Constanţa puşi pe făraş

ro

20 Apr, 2011 02:53 2310 Marime text
ipj_restructurari_politisti.jpgSNPPC a solicitat ministrului Administraţiei şi Internelor revocarea Ordinul privind reducerea unor posturi din ştatele de organizare ale unităţilor de la „Capitolul Bugetar 61.01 Ordine Publică şi Siguranţă Naţională"

Proiectul de lege privind disponibilizările din aparatul Ministerului Administraţiei şi Internelor face valuri şi la Constanţa. La bursa zvonurilor au fost lansate deja mai multe versiuni, potrivit cărora 30, 50 ba chiar şi 60 de poliţişti vor trebui să-şi caute alte slujbe, dacă proiectul de lege, care urmează a fi dezbătut în plenul Camerei Deputaţilor, va primi undă verde. Potrivit unor surse bine informate din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, pe lista „neagră" sunt puşi 35 de lucrători.

Foarte interesant, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Federaţiei Sindicatelor - Biroul Teritorial Constanţa din Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Gheorghe Caraivan, spune că nu a fost chemat la şedinţele în cadrul cărora s-au întocmit listele cu cei care urmează să fie disponibilizaţi. „Aşa, am auzit şi noi de acele liste, însă nu ştim mai multe decât cele spune pe la «colţuri», pentru că nu am fost anunţaţi de organizarea întâlnirilor. Nu cunoaştem nici criteriile în baza cărora au fost realizate mult discutatele documente", ne-a mai declarat Gheorghe Caraivan, care conduce şi Poliţia din localitatea Cumpăna. Potrivit unor surse bine informate din Poliţia Judeţului Constanţa pe lista „neagră" figurează nici mai mult nici mai puţin de 35 de lucrători, care au la „activ" diverse abateri disciplinare. De menţionat că Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a solicitat ministrului Administraţiei şi Internelor revocarea Ordinul MAI nr. I/0516/01.04.2011 privind reducerea unor posturi din statele de organizare ale unităţilor de la „Capitolul Bugetar 61.01 Ordine Publică şi Siguranţă Naţională", până la apariţia legii, care se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Ordin cu caracter de secret de serviciu

„Considerăm că acest ordin a fost emis cu caracter de secret de serviciu (fără a fi consultate organizaţiile sindicale), pentru a nu fi cunoscut de către angajaţii instituţiei. Numărul de posturi pe fiecare ordonator de credite a fost stabilit de către conducerea MAI. Din informaţiile pe care le avem, la acest moment, sunt deja stabilite posturile care vor fi reduse pe fiecare ordonator de credite, fără a exista vreun act normativ care să reglementeze criterii de analiză a posturilor sau a persoanelor care le ocupă. Nici la nivelul ordonatorilor de credite, organizaţiile sindicale nu au fost consultate, existând multe suspiciuni în ceea ce priveşte criteriile avute la baza stabilirii acestor posturi. (...) Organizaţia sindicală a hotărât să solicite suspendarea şi anularea acestui ordin la instanţa de contencios-administrativ.

Astfel, în data de 18.04.2011, au fost înregistrate pe rolul Curţii de Apel Bucureşti două acţiuni prin care s-a solicitat suspendarea ordinului menţionat mai sus (Dosar nr. 3653/2/2011) şi anularea acestuia (Dosar nr. 3657/2/2011)", mai informează conducerea Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii