Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se lărgeşte „hora" DNA - Azi, Marta la Înalta Curte Blejnar, urmărit penal alături de Secăreanu şi Comăniţă

ro

18 Jul, 2012 02:05 2297 Marime text
Blejnar_Sorin_Blejnar1.jpgProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat ieri începerea urmării penale faţă de Sorin Blejnar, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. În sarcina acestuia, spun organele de anchetă, s-au reţinut infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Potrivit unor surse, Blejnar, alintat de unii „Fostul şef al banilor din România", este cercetat în aceeaşi cauză în care Dan Florin Secăreanu, fostul şef al SIPI Constanţa, a fost arestat preventiv. De asemenea, în acelaşi dosar, Viorel Comăniţă a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în prezent este cercetat în stare de libertate. Asta în timp ce Alexandru Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Blejanr, a primit mandat de arestare preventivă în lipsă. De menţionat că, astăzi, judecătorii Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie vor judeca recursul formulat de avocatul lui Marta împotriva arestării sale în lipsă. Revenind la ultima informare a procurorilor DNA, aceştia au reţinut că există indicii că în perioada mai 2011 - iulie 2012, „învinuitul Blejnar Sorin a acordat sprijin grupului infracţional organizat care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare". Ieri, lui Blejnar i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile. Tot ieri, s-a dispus faţă de învinuit măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Milioane de euro

În dosarul în care a fost arestat Secăreanu, alături de alte persoane, procurorii DNA susţin că „în perioada mai 2011 - iulie 2012, inculpaţii Guliu George (nr. unul dintre cei patru civili arestaţi în dosarul denumit generic Mafia de la Rutiera Constanţa), Chirvăsitu Dumitru, Jugănaru Andrei Florin, Nemeş Radu şi Nemeş Dana au constituit şi coordonat o grupare infracţională organizată prin iniţierea unui amplu mecanism evazionist ce vizează sustragerea de la plata accizelor aferente a peste 33.000 de tone de motorină care au fost comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare". „În această modalitate", conchid organele de anchetă, „bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 15.203.024 euro, reprezentând accize şi TVA neachitate".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii