Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesele lui Beinur

ro

15 Oct, 2010 02:47 2836 Marime text
cap_6.jpgPână la noul dosar, singurul proces penal legat de numele lui Beinur afost unul care priveşte mai multe furturi, în care societatea„afaceristului"era cea păgubită

Cu mandat de arestare preventivă emis pentru operioadă de 29 de zile, „afaceristul" Nuredin Beinur,deşi abia acum incriminat pentru îndeletnicirile ilegale pe careprocurorii spun că le are, pare să fie un obişnuit al instanţelor. Celpuţin, pe latură comercială, firmele sale fiind implicate în mai multelitigii, cu alte societăţi comerciale.

Totuşi, nu este de trecut cu vederea faptul că, pentru câteinfracţiuni i se reţin însarcină, respectiv, şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şitulburarea liniştii şi ordinii publice, dar şi complicitate la evaziunefiscală, numărul proceselor de care se leagă numele lui Beinur esterelativ mic.Ironic este faptul că, în afară de noul dosar, singurul proces penal încare a fost implicat individul este unul de furt calificat, în careînsă firma sa este una dintre societăţile păgubite.Concret, este vorba despre un dosar în care Mihai Tomică a fostcondamnat la doi ani de închisoare pentru că ar fi furat de la maimulte firme, printre care şi SC Univertis SRL, cea mai veche societatea luiBeinur. În ceea ce priveşte SC Univertis SRL, firma este implicată înalte 12 litigii, toate de natură comercială, iar printre „adversarii"săi în instanţă s-au numărat, de-a lungul timpului,SC Enel Energie SA, SC Ronos Tours Company SRL, SIF Transilvania SA,dar şi Oficiul Registrului Comerţului şi, respectiv SC Mobifon SA. Oaltă societate-vedetă a instanţelor este SC Beynguard SRL, legată denumele luiNuredin Beinur. Firma a fost implicată numai în şase cauze civile şicomerciale, judecându-se cu SC Eteks Distribution SRL, Regia Autonomă aDistribuţiei şi Explorării Filmelor România Film Bucureştişi SC Trophaeum Mar SRL.

„Campioană" la litigii

Fără îndoială, „campioană" a instanţelor de judecată trebuiedeclarată SC P M W SRL,tot a lui Beinur, cu nu mai puţin de 22 de procese în care a fostimplicată. De-a lungul timpului, societatea s-a judecat cuAdministraţia Finanţelor Publice Sector 1, SC Lorena SRL, SC VinarteDistribution SRL,Teatrul Naţional „I.L. Caragiale", Primăria Municipiului Bucureşti, SCDistrigaz Sud SA, SC Vodafone România SA, SC RER Ecologic ServiceBucureşti Rebu SA, SC Macromex Food Service, SC L&GD Prod SRL,AdministraţiaLacuri, Parcuri şi Agrement şi, respectiv, SC MR COM Distribution SRL.Nu este de trecut cu vederea faptul că, două dintre firmele lui NuredinBeinur, BDO&CO SRL şi Bnymer Construct SRL nu au fost delocimplicateîn litigii în instanţă, nefiind înregistrate procese de niciun fel,până în acest moment, în care societăţile să fie implicate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Justitiarul 15 Oct, 2010 08:24 Sa fie arestat si cel care facea legatura lui Beinur cu SIF Transilvania, reprezentant al acestei institutii, cel care primea un chiosc fara sa plateasca pentru a putea castiga bani la negru in perioadele estivale, sau o vacanta in Caraibe platita de Beinur, un infractor fost politist vamal dat afara pentru trafic de tigari, actualmente cercetat pentru spalare de bani pentru o suma de aproximatv 20 miliarde, VIEREANU NICULE protejat al fostului procuror UZUM