Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces retras pentru 500.000 de euro Dumitrescu, fostul partener al lui Bamburic, schimba macazul

ro

25 May, 2010 03:32 9611 Marime text
cap_10.jpg Printre cei care au făcut afaceri cu Octavian Dumitrescu Scîndu se numără Liviu Bamburic, dar şi Viorel Done

Octavian Dumitrescu Scîndu, fostul director executiv al SC Best Consult SRL, devenit cunoscut după ce, pentru o datorie de peste 500.000 de euro, l-a dat în judecată pe Liviu Bamburic, la scurt timp după ce acesta fusese împuşcat, iar apoi s-a răzgândit, renunţă la afacerea care i-a „cimentat" relaţia cu Bamburic. Potrivit Monitorului Oficial nr. 2167/18.05.2010, Octavian Dumitrescu Scîndu şi Florin Robert Dumitrescu şi-au cedat acţiunile pe care le deţineau la SC Best Consult SRL în favoarea lui Ion-Lucian Dragomir şi a lui Codruţ Popa.

Cu socotelile încă neîncheiate cu Administraţia Finanţelor Publice Constanţa, HVB Leasing Romania IFN, dar şi cu Banca Comercială Română, firma a fost lăsată pe mâna lui Popa şi a lui Dragomir, primul devenind şi administratorul societăţii. „Subsemnaţii Dumitrescu Scîndu Octavian şi Dumitrescu Florin Robert, în calitate de asociaţi, am decis următoarele", se arată în Monitorul Oficial: „cesionarea a 50 de părţi sociale în valoare de 10 RON fiecare către domnul Popa Codruţ (...) şi către domnul Dragomir Ion-Lucian (...)". Astfel, Octavian Dumitrescu Scîndu i-a cesionat 20 de părţi sociale lui Codruţ Popa, care, de asemenea, a primit alte 20 de părţi sociale şi de la Florin Robert Dumitrescu şi a devenit şi administrator, având 80% din acţiuni. La rândul său, Ion-Lucian Dragomir a primit, şi el, câte zece părţi sociale de la foştii asociaţi, devenind asociat al firmei, cu 20%. Conform informaţiilor oficiale, cei doi Dumitrescu au renunţat la toate funcţiile pe care le deţineau în cadrul SC Best Consult SRL. Înfiinţată în anul 2005, societatea are bilanţul anual nedepus la registrul comerţului pentru anii 2007 şi 2008, potrivit informaţiilor afişate pe site-ul Vrajitorul.eu. Cei doi fondatori ai Best Consult au fost Octavian Dumitrescu Scîndu, cu 50%, şi Nelu Matei Caramet, tot cu 50%, ultimul fiind, la început, administratorul societăţii. La momentul înfiinţării, activitatea principală a Best Consult era reprezentată de consultanţă acordată pentru afaceri şi management. În februarie 2008, în firmă este cooptat Florin Robert Dumitrescu, acesta urmând să deţină 60% din acţiuni.

Contractul cu Bamburic, profitabil şi nu prea

Foarte interesant, conform datelor afişate pe site-ul Vrajitorul.eu, în timp ce, în 2007, firma a avut o cifră de afaceri de 383.215 lei şi un profit net al exerciţiului de 296.072 de lei, cu doi angajaţi, un an mai târziu, în 2008, cu cinci angajaţi, Best Consult a avut o cifră de afaceri de 3.087.707 lei, şi un profit net de 423.360 de lei. Este însă de menţionat că nu numai cifra de afaceri a părut să crească de aproximativ zece ori într-un an, ci şi datoriile totale ale societăţii, în 2007 ele fiind de 470.939 de lei, pentru ca în 2008 acestea să ajungă la 4.468.228 de lei. Nu este de trecut cu vederea faptul că, la sfârşitul anului 2007, SC Best Consult SRL a încheiat contractul cu controversatul afacerist Liviu Bamburic, pentru terenurile de la Corbu, mobil care, potrivit anchetatorilor, a stat la baza tentativei de asasinat comisă asupra lui Bamburic. În baza contractului respectiv, Octavian Dumitrescu Scîndu a reclamat o datorie de 537.000 de euro a lui Bamburic către Best Consult, sumă pentru care firma l-a acţionat în instanţă pe afacerist. Totuşi, de la primele înfăţişări, reprezentanţii Best Consult au declarat că vor să renunţe la judecată. În cele din urmă, magistraţii Tribunalului Constanţa s-au văzut nevoiţi să suspende procesul, pentru că părţile nu se mai prezentau.

Dumitrescu Scîndu, partener cu Done

În ceea ce-l priveşte pe Octavian Dumitrescu Scîndu, potrivit informaţiilor afişate pe site-ul Vrajitorul.eu, acesta pare să fi intrat în lumea afacerilor în anul 2004. La momentul respectiv, Dumitrescu Scîndu a pus bazele a trei societăţi, respectiv firma de construcţii Best Building SRL, împreună cu Adrian Negrilă, SC American Prest SRL, firmă care se ocupa cu comerţul materialului lemnos, înfiinţată împreună cu Octavian Mocanu şi Marius Ciurea, şi, nu în ultimul rând, SC Stalex Serv SRL, împreună cu Simona Antonescu, societatea ocupându-se cu întreţinerea şi repararea imobilelor. Anul 2005 i-a adus, printre altele, un nou partener de afaceri, respectiv pe cunoscutul Viorel Done, alături de care a pus bazele firmei Don-Dum Invest, care, conform Vrajitorul.eu, se ocupa de comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi de construcţii. Tot în 2005, în afară de Best Consult, Dumitrescu Scîndu a înfiinţat şi B&D Cable Systems SRL, împreună cu Claudiu Giorson Belecciu. De departe însă, anul 2006 pare să fi fost cel mai benefic pentru Scîndu, acesta fiind fondatorul a cinci firme, SC Art Prest International SRL, Mob Stile Prest, împreună cu Gheorghe Ţigănică, Best Solution Construct SRL, cu Alexandru Ciprian Neagu, First Chance SRL şi Pamconstruct Invest, ultimele două împreună cu Georges Marwen Matly. După un an de pauză, în 2008, Octavian Dumitrescu Scîndu, împreună cu Aurel Ciochindel, a preluat firma SC Gala SRL, de la Anişoara Galan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 25 May, 2010 18:27 popa codrut are mai multe dosare penale-unul ptr inselaciune cu tabla din galati e omil lui serban ion de la fredom care l alearga tiganii din pta chiliei -acum da tepe la banci cu fostul ralzator tv neptun potret in catuse ...verificati relatiile de inselaciune la banci cu rodica onfrei acum directoare cec fosta la otp si finans bank-ce fac sri dna dga? iau spaga si tac -au pile la politie