Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Printre ei şi vedete Agenţii „atacă" IPJ Constanţa din interior

ro

01 Feb, 2012 02:30 3814 Marime text
agenti.jpgPrintre „vedete" se mai află Claudiu Cătălin Oancea şi Constantin Huhulea, care au fost promovaţi, chiar şi la nivel naţional, după ce soţiile lor s-au fotografiat în ipostaze sexy în cămăşile de serviciu

„Revoltă" în poliţia constănţeană: Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a fost „atacat" din interior, de propriii agenţi. Concret, este vorba despre un proces intentat de majoritatea agenţilor de poliţie constănţeni, care şi-au cerut înapoi diferenţa de 25% din salariu ce le-a fost scăzută în cursul anului 2010. Cauza a fost înregistrată la Tribunalul Constanţa în luna iulie 2011, iar procesul se află în plină desfăşurare.

agenti_tribunal_palatul_de_justitie_02_exposure.jpgPeste 120 de agenţi au ales să-şi caute dreptatea în instanţă, nemulţumiţi de reducerile salariale. Conform datelor oficiale, alături de agenţi, şi Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie este „reclamant", în timp ce Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa este singurul pârât. Poate că este de menţionat că printre reclamanţi se numără şi poliţişti despre care presa a scris şi cu alte ocazii, poate nu dintre cele mai fericite: de pildă, agentul Mugurel Alexa - trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului în cursul anului trecut, sub acuzaţii ce privesc infracţiuni de corupţie. Printre „vedete" se mai află Claudiu Cătălin Oancea şi Constantin Huhulea, care au fost promovaţi, chiar şi la nivel naţional, după ce soţiile lor s-au fotografiat în ipostaze sexy în cămăşile de serviciu ale agenţilor. Un alt „cunoscut" este Edvin Osman. Acesta a fost confundat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu un coleg. Anchetatorii au explicat încurcătura precizând că neînţelegrea a pornit de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, care ar fi încurcat o serie de documente privitoare la cei doi agenţi cu nume asemănătoare. În dosarul înregistrat la Tribunalul Constanţa mai apare numele lui Ştefan Poşircă, fostul şef de post din Pecineaga, Mihailidis Raftopol, Constantin Florin Rusescu, Octavian Paul Şchiopu, fost lucrător al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa, în prezent angajat al Direcţiei Operaţiuni Speciale Constanţa, trimis în judecată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, Cristina Vihodita, tot din celebrul dosar „Mita de la Rutieră", Florin Laurenţiu Albu, fost şef al Poliţiei din Mereni, actual lucrător al Secţiei 9 de Poliţie Rurală Chirnogeni, prins, în flagrant, de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa, în timp ce primea bani cu titlul de mită şi Iuliu Cosmin Buştiu, nume de asemenea cunoscut procurorilor constănţeni, care l-au anchetat în dosarul furturilor masive de cocs din Portul Constanţa, de la Comvex SA, în 2008.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii