Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Carpatica Asigurări Condamnat de Curtea de Apel Constanţa, ridicat de DNA

ro

29 Jan, 2014 00:00 1805 Marime text
Ilie Carabulea, preşedintele Carpatica Asigurări, este acuzat de DNA de dare de mită, fals sub semnătură privată şi instigare la abuz în serviciu, informează RTV.

Potrivit aceleiaşi surse, omului de afaceri din Sibiu i se impută faptul că ar fi mituit mai mulţi inspectori ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor pentru a închide ochii la neregularităţile descoperite la Carpatica Asigurări. Odată cu Ilie Carabulea au fost duşi la audieri şi mai mulţi inspectori ai CSA.
Conform Wikipedia, în decembrie 2010, Carbulea a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de dare de mită şi trafic de influenţă. „În acelaşi dosar mai sunt judecaţi Florin Apostu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu şi Popescu Tiberiu, ofiţer activ în cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii (SRI) Sibiu. La data de 15 aprilie 2011, Carabulea a fost condamnat de Curtea de Apel Constanţa la doi ani de închisoare cu suspendare. În acelaşi dosar, Florin Apostu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, iar Tiberiu Popescu a primit şi el 1 an şi 8 luni de închisoare cu executare. Pe 26 aprilie 2012, Carabulea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un an şi şase luni de închisoare”, potrivit Wikipedia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii