Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:00 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii din Constanţa, „dotaţi“ cu mii de bricege şi sute de cuţite

ro

12 Dec, 2016 12:15 635 Marime text
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat, în baza analizei de risc, un control amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul pe raza judeţului Ilfov.

Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 43 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Ilfov. În urma controlului au fost descoperite 2.390 bucăţi bricege și 710 bucăţi cuţite cu husă din material textil ce purtau însemnele unei mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de 169.200 lei dacă ar fi originale.

Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind Codul Vamal al României.

Ti-a placut articolul?

Comentarii