Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii înainte de transfer George Becali, mutat de la Jilava la Penitenciarul Poarta Albă

ro

30 Oct, 2013 00:00 2451 Marime text
George Becali a fost adus, aseară, la Penitenciarul Poarta Albă. Reprezentanţii penitenciarului au spus că omul de afaceri va sta într-o celulă alături de alţi 19 deţinuţi. După controlul actelor şi percheziţia bagajelor, George Becali era aşteptat, în jurul orei 18.00, să ajungă la Secţia exterioară a penitenciarului din Valu lui Traian, unde va sta în regim semideschis.

Acest regim oferă persoanelor private de libertate posibilitatea de a se deplasa neînsoţite în zone din interiorul locului de deţinere stabilite prin regulamentul de ordine interioară şi de a-şi organiza timpul liber avut la dispoziţie, sub supraveghere.
Acest regim se aplică, printre altele, şi persoanelor private de libertate clasificate iniţial în regimul închis care au avut o bună conduită şi au făcut eforturi serioase pentru reintegrare socială. În mod excepţional, persoanele private de libertate condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 15 ani, în considerarea naturii, modului de săvârşire a infracţiunii şi a persoanei condamnatului, sunt încadrate tot la regim semideschis. Cazarea persoanelor private de libertate cărora li se aplică acest regim se realizează în comun.
Potrivit programului locului de deţinere, pe timpul zilei camerele sunt deschise, iar pe timpul nopţii acestea se închid şi se asigură. Pe perioada participării la anumite activităţi a întregului efectiv dintr-o cameră, uşa este închisă şi asigurată.
Munca prestată de această categorie de persoane se desfăşoară în interiorul şi în afara locului de deţinere, supravegherea fiind asigurată de personal neînarmat.

Deţinuţii cărora li se aplică regimul semideschis beneficiază de patru vizite/lună.
Amintim că, zilele trecute, la Penitenciarul Poarta Albă şi la Secţia exterioară Valu lui Traian au fost efectuate percheziţii generale asupra persoanelor private de libertate, a camerelor de deţinere, a secţiilor şi a altor locuri unde acestea au acces. În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite un număr de 35 telefoane mobile, o cartelă SIM, două încărcătoare telefon mobil şi două acumulatoare telefon mobil. La percheziţii au participat peste 200 de oameni ai legii.
Potrivit datelor oficiale, Secţia exterioară Valu lui Traian a fost dată în folosinţă în anul 2001.
Locul de deţinere este format din şapte secţii, deservite de un bloc alimentar cu sală de mese.
Persoanele private de libertate au ca principală activitate munca în interiorul şi în exteriorul locului de deţinere în domeniul agricol, precum şi în alte domenii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii