Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la ISU Dobrogea Unul dintre marinarii salvați de pe nava scufundată, transportat la Spitalul Clinic Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

18 May, 2024 15:18 2002 Marime text
Ambarcațiunea care a adus marinarii salvați de pe nava scufundată pe Marea Neagră în apropiere de Sfântul Gheorghe a ajuns în Dana Militară a Portului Constanța. 

Potrivit ISU Dobrogea, la misiunea din portul Constanța au fost alocate două autospeciale pentru transport victime multiple și un SMURD (8 subofițeri și 2 ofițeri).

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica a precizat că toate cele opt persoane au fost evaluate medical de echipajele de prim ajutor. 

În urma verificărilor s-a stabilit că unul dintre marinari, diagnosticat cu traumatisme are nevoie de îngrijiri medicale astfel că s-a decis transportarea acetsuia la Spitalul Clinic Județean Constanța. 

Toate cele opt persoane sunt conștiente și cooperante. 

Amintim că, un accident de navigaţie a avut loc în această dimineaţă la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe. Operaţiunea de căutare şi salvare, sub coordonarea Serviciului MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul Autorităţii Navale Române este în plină desfăşurare după ce nava Mohammad Z s-a scufundat.

Potrivit ANR, alerta a fost primită în jurul orei 4.00, iar ofiţerii MRCC au trimis imediat în zonă navele ARSVOM, SAR Artemis şi SAR Apollo. A fost cerut şi sprijinul Poliţiei de Frontieră care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 şi MAI 1106.

Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost imediat alertate să se alăture operaţiunii de căutare şi salvare de vieţi omeneşti.

Nava scufundată, Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj, 9 cetăţeni sirieni şi 2 cetăţeni egipteni, iar 8 dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de ofiţerii MRCC. În acest moment se continuă  eforturile pentru căutare celorlalţi 3 membri ai echipajului daţi dispăruţi, toţi de naţionalitate siriană.

Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment şi se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabilii cauzele şi împrejurarile în care s-a produs accidentul.
 

Citește și: 

Marinarii salvați de la bordul navei scufundate pe Marea Neagră, aduși în Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO) 

Alertă pe Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe! Trei marinari, dați dispăruți
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii