Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste uriașă din instanță! Este vizat George Becali, finanțator FCSB!

ro

15 Nov, 2023 09:40 1023 Marime text


Judecătoria Buftea s-a pronunțat miercuri, 15 noiembrie 2023, în dosarul în care George Becali este acuzat de săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot, în stare de recidivă.

Instanța a încetat procesul penal cu privire la Becali, trimis în judecată pentru fraudă la vot, în stare de recidivă, prev. de art. 387 alin. 1 lit. a C.p., cu aplic. art. 41 alin. 1 C.p, ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale(faptă din 06.10.2018).

Decizia nu este una definitivă!

Dosarul penal a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.  

În actul de sesizare s-a reţinut, în fapt, în data de 06.10.2018, cu ocazia desfăşurării scrutinului privind Referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018- „Referendumul pentru Familie”- inculpatul s-ar fi prezentat la o secţia de votare, unde a votat, deşi nu avea acest drept, faţă de el fiind dispusă anterior, prin hotărâre definitivă de condamnare, interzicerea drepturilor electorale pe o perioadă de 5 ani, termenul pentru care a fost aplicată sancţiunea nefiind împlinit.


Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și

„Autorizare desfiinţare lucrări“
Primarul Municipiului Constanta, la judecată cu George Becali! Judecătoria Constanța amână dosarul pentru la anul



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii