Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul şef al IJPF Constanţa „Nu este o noutate"

ro

25 Aug, 2010 01:18 3405 Marime text
cap_6.jpgS-a schimbat macazul la Poliţia deFrontieră. Comisarul-şef Adi Tobă, comandantul Inspectoratului Judeţean alPoliţiei de Frontieră Constanţa, a fost destituit printr-un ordin venit seara,pe fax. Mai exact, din dispoziţia inspectorului general al Poliţiei deFrontieră Române, începând cu data de 16 august 2010, atribuţiile şefului IJPFConstanţa au fost preluate de prim-adjunctul inspectoratului, comisarul-şefIonel Truşan. Proaspăt devenit inspector-şef interimar, comisarul-şef Truşanspune că, deşi nu a prevăzut situaţia aceasta, nu este o noutate să preiaatribuţiile de conducere.

„În ierarhia funcţionarilor publici, cei aflaţi pe poziţia a doua preiauatribuţiile conducerii într-o astfel de situaţie", a explicat Ionel Truşan.Totodată, prim-adjunctul a adăugat că nu este pentru prima dată când îlînlocuieşte pe comisarul-şef Tobă: „prin natura funcţiei mele, cândinspectorul-şef era plecat în misiuni sau delegaţii sau se afla în concediu, eupreluam atribuţiile sale de conducere". Întrebat dacă se va înscrie laconcursul ce urmează a fi organizat de Inspectoratul General al Poliţiei deFrontieră pentru comanda inspectoratului constănţean, comisarul-şef Truşan aprecizat că nu s-a gândit încă la acest aspect. Actualul şef interimar esteprim-adjunctul IJPF Constanţa încă din anul 2004, iar din 2005 a format echipade conducere împreună cu comisarul-şef Adi Tobă. În perioada 1991-1994, Truşana fost şef de tură la PTF Constanţa, apoi la PTF Negru Vodă, până în 1998, cânda devenit adjunctul şefului PTF Negru Vodă. În 2000, Ionel Truşan a devenitofiţer specialist I „Sprijin misiuni", la Sectorul Poliţiei de Frontieră NegruVodă. Din acelaşi an, a devenit şeful PTF Negru Vodă, ulterior ocupând funcţiade şef sector al poliţiei de frontieră Negru Vodă. Următorul pas a fost acelade prim-adjunct şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de FrontierăConstanţa, funcţie pe care o ocupă şi la acest moment. Deocamdată, nu s-aanunţat scoaterea la concurs a postului de şef al IJPF Constanţa. Comisarul-şefTobă poate ataca la instanţă înlăturarea sa din funcţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vox Dei 25 Aug, 2010 15:46 La mai mare , de la tiruri cu "legume " din Turcia , ruta Bg intrare prin Negru Voda ., vamuire cu dedicatie la Bucuresti . Profit maxim ==> sef la Pf CT ....