Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minoră obligată să se prostitueze de doi indivizi din Dolj. Suspecții, reținuți pentru trafic de minori și act sexual cu un minor

ro

11 Nov, 2022 15:39 1353 Marime text
Percheziții. Foto cu rol ilustrativ: ZIUA de ConstanțaLa data de 10.11.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore față de doi inculpați cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori și act sexual cu un minor.

Potrivit DIICOT, în cauză s-a reținut că, în luna octombrie 2022, cei doi inculpați din județul Dolj au racolat, în scopul exploatării sexuale, o persoană vătămată minoră. Inculpații, prin inducerea în eroare a persoanei vătămate, invocând o pretinsă relație, au determinat-o să întrețină relații sexuale cu bărbați dispuși să plătească un asemenea serviciu. Sumele de bani obținute din exploatarea persoanei vătămate erau ulterior însușite de inculpați.

„În cursul zilei de astăzi, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunere de  arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul B.C.C.O. Craiova.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Persoana vătămată a beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat reprezentanții DIICOT.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii