Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial Primăria Constanța cere rezilierea contractului cu Meva Concept SRL. Când va intra în vigoare ?

ro

20 May, 2024 13:51 1198 Marime text
Primăria Constanța a confirmat pentru ZIUA de Constanța că a transmis pe 16 mai o notificare de reziliere a contractului pentru Meva Concept SRL, care derulează lucrările de mobilitate în zona centrală a municipiului pe motiv ca nu și-au îndeplinit obligatiile contractuale.

Botrivit Biroului de presa al municipalitatii, notificarea va intra în vigoare în termen de 15 zile, adică în luna iunie.

Proiectul care a fost finantat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost prelungit de mai multe ori și avea ca ultim termen de finalizare 18 iulie 2024, potrivit reprezentatilor companiei care spun că vor contesta rezilierea.

Până în acest moment nu este clar cine va prelua restul de lucrări de finalizat.


Vă reamintim, în luna februarie a acestui an, Primăria Constanța a transmis că firma „Meva Concept SRL care a câștigat și derulat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, cod SMIS 129226, în valoare de 90 de milioane de lei, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile, beneficiar Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța, ar face obiectul unei cercetări a Departamentului pentru luptă Antifraudă (DLAF).


Despre Meva Concept SRL
 
Meva Concept SRL are sediul în București și are ca obiect de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.

În acest moment, compania face obiectul unei cereri de deschidere procedură insolvență/faliment (conform număr dosar 36215/3/2023), însă reprezentanții companiei susțin că toate datoriile au fost stinse încă de la finalul anului trecut.

În anul 2022 , firma a raportat o cifră de afaceri de 62.753.373 lei, profit de 4.425.722 lei și 65 de angajați.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 15,57%.

La momentul semnării contractului cu Primăria Constanța aveau raportați doar 9 angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 6%, notează www.termene.ro.

Asociatul unic și administratorul Meva Concept SRL este Ligia Andreea Paraschiv. 

Potrivit termene.ro, firma figurează cu 38 de contracte cu instituții publice, care se ridică la peste 200 de milioane de lei. 


Meva spune că avea termen de finalizare, potrivit contractului data de 18 iulie a.c.

Ing.Eugen Ionescu, reprezentantul Meva Concept, compania care a derulat proiectul de mobilitate în zona centrala a municipiului Constanța („Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a Municipiului Constanța”, cod SMIS 129226, beneficiar UAT municipiul Constanța), a confirmat la rândul sau pentru ZIUA de Constanța faptul că primăria a notificat compania.

Ionescu spune ca săptămâna trecută, la rândul sau, Meva a notificat municipalitatea și supervizorul proiectului în legătură cu demararea testelor în vederea realizării recepției lucrărilor finalizate în cadrul proiectului iar joi, 16 mai la ședința de progres nu s-a discutat nici despre teste, nici despre reziliere. Vineri, 17 mai a fost primita notificarea primăriei privind rezilierea contractului, în conditiile, pe motiv că nu ar mai fi timp pentru finalizarea lucrărilor.

Ionescu spune însă că Meva ar avea ca termen de finalizare, potrivit contractului data de 18 iulie a.c.

Reprezentantul Meva Concept a mai spus ca vor răspunde notificării municipalității, conform H.G.1 și vor contesta rezilierea, în condițiile in care Primăria are întârzieri la plata proiectului. Potrivit lui Ionescu, ultimele facturi decontate sunt aferente lunilor decembrie 2023, respectiv ianuarie 2024.

De altfel, Meva a avertizat Primăria în legătură cu acest aspect încă de acum o lună și jumătate. 

În privința bordurilor de pe bulevardul Ferdinand, care au fost scoase săptămâna trecuta, Ionescu a afirmat ca au existat abateri la panta pentru pistele de biciclete, care se vor soluționa pana la finalul acestei săptămâni.

Citește și:

Primăria Constanța vrea rezilierea contractului din zona centrală a municipiului. Ce spune reprezentantul Meva Concept?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii