Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Băsescu, martor denunţător în două dosare de la DNA? Poate beneficia de reducerea pedepsei finale (rechizitoriu)

ro

27 May, 2016 00:00 2108 Marime text
Ieri, la Curtea de Apel Constanţa a avut loc un nou termen în dosarul în care Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, şi Marian Căpăţână, fost preşedinte al PDL Drăgăneşti-Olt, au fost condamnaţi, în primă instanţă, la închisoare cu executare.
 
Cei doi sunt acuzaţi că ar fi luat bani de la familia lui Bercea Mondial, pentru a-l scoate pe acesta din spatele gratiilor.
 
În primă instanţă, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Mircea Băsescu la patru ani cu executare. Asta în timp ce Marian Căpăţână a luat trei ani de detenţie.
 
Dosarul se află pe masa judecătorilor Ciprian Coadă şi Damian Mitea, din Curtea de Apel Constanţa, care au stabilit un nou termen de judecată pentru data de 8 iunie.
 
Ieri, Ciprian Coadă şi Damian Mitea au dispus trimiterea unei cereri către Direcţia Naţională Anticorupţie în vedere comunicării dacă Mircea Băsescu are calitatea de martor denunţător în două dosare penale, după cum s-a precizat în sala de judecată.
 
În cazul în care răspunsul celor de la DNA va fi unul afirmativ, în sensul confirmării calităţii de martor denunţător, Mircea Băsescu ar putea beneficia de reducerea pedepsei finale.

Citeşte şi 

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă (document)


Familia lui Bercea Mondial l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu. Iată la cine a picat dosarul! (rechizitorii)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii