Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:24 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Familia lui Bercea Mondial l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu. Iată la cine a picat dosarul! (rechizitorii)

ro

26 May, 2016 00:00 1480 Marime text


Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Bucureşti au stabilit primul termen al dosarului în care familia lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial, a fost condamnată la Constanţa, în primă instanţă, la ani grei de închisoare, pentru că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu.
 
Cauza va fi deschisă pentru prima dată la 2 iunie, ora 9.00.
 
Dosarul a fost repartizat spre soluţionare completului de judecată format din Mariana Constantinescu, vicepreşedintele Curţii de Apel Bucureşti, şi Corina Ciobanu.
 
Mariana Constantinescu a fost primul magistrat învestit cu soluţionarea dosarului în care Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, este acuzat de corupţie.
 
În cauză, Mariana Constantinescu i-a mai judecat, printre alţii, şi pe Viorel Comăniţă, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, dar şi pe Florin Dan Secăreanu, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, Radu Nemeş, Diana Nemeş - la acel moment, administrator la SC Excella Real Grup SRL, George Guliu - la acea dată, asociat şi administrator la SC Excella Real Grup SRL Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, Dumitru Chirvăsitu - la acea dată, administrator în fapt al SC Inkasso Jobs SRL Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, şi Lucian Florin Ionescu - la acel moment, administrator la SC Delta Oil Logistic SRL.
 
În dosar, DNA arată că bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu suma de 242.642.205,44 de lei (aproximativ 56 de milioane de euro). În prezent, cauza se află pe masa judecătoarei Corinei Ciobanu, care se va pronunţa asupra primei soluţii luna viitoare.   
 
Revenind la dosarul în care familia lui Bercea Mondial a fost condamnată, în primă instanţă, la ani grei de închisoare pentru că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, Tribunalul Constanţa a dictat următoarele pedepse: Florin Anghel (fiul lui Sandu Anghel) a fost condamnat la 12 ani, 11 luni şi 20 de zile (pedeapsa rezultând din contopiri), Marius Constantin (ginerele lui Sandu Anghel) s-a ales cu patru ani şi şase luni de închisoare, cu executare, Fănica Anghel (soţia lui Bercea) a primit trei ani şi nouă luni, iar Izaura Anghel (soţia lui Marius Constantin, fiica lui Sandu Anghel) a fost condamnată la patru ani, cinci luni şi zece zile.


 
Toate pedepsele anterior precizate sunt cu executare, ele fiind aplicate de Tribunalul Constanţa, în primă instanţă.
 
Grinică Ion Anghel (fiul lui Sandu Anghel) a fost condamnat la şase luni, prin măsură educativă neprivativă de libertate.
 
De la Tribunalul Constanţa, dosarul a plecat la instanţa superioară, respectiv Curtea de Apel Constanţa, unde a ajuns pe masa judecătorilor Cristian Deliorga şi Cătălin Jigău, din Curtea de Apel Constanţa.
 
La finele lunii aprilie, familia lui Sandu Anghel a obţinut strămutarea dosarului la Curtea de Apel Bucureşti

Citeşte şi

Ti-a placut articolul?

Comentarii