Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Matei regreta ca CTV nu a ajuns la GSP

ro

23 Jun, 2009 01:55 6040 Marime text
cap_2.jpg „GSP-ul, domnul Comănescu, adică Fundaţia Saturn... erau foarte bine intenţionaţi şi erau dispuşi să ducă televiziunea mai departe"

Apele se tulbură din nou la CTV. Noii acţionari, fraţii Nicolae şi Petre Albu, nu au făcut plăţile datoriilor în termenul stabilit de foştii proprietari, însă spun că au descoperit că debitele sunt mai mari cu peste 15 miliarde de lei faţă de ceea ce li se spusese iniţial.

În orice caz, declaraţiile foştilor acţionari, prin vocea lui Constantin Matei şi ale noilor proprietari, reprezentanţi de Nicolae Albu, sunt contradictorii. Un singur lucru este cert: soarta CTV-ului este departe de a fi decisă. În prima fază am ascultat ce a avut de spus reprezentantul celor care au înfiinţat CTV-ul, liberalul Constantin Matei. Acesta spune că înţelegerea cu fraţii Albu se poate duce de râpă chiar la sfârşitul acestei săptămâni, pe 27 iunie. „Pe 27 iunie, la o lună după ce s-au operat modificările la Registrul Comerţului şi, practic, fraţii Albu au devenit acţionari, se vor lua măsuri. Să vedem ce se va întâmpla. Deocamdată, ştiu doar că nu s-au respectat termenii de plată stabiliţi iniţial. Preventiv, începând de săptămâna trecută, am tot trimis adrese către noul acţionariat".

„Vom încerca o formă de reorganizare"

În ceea ce priveşte datoriile mai mari cu 15 miliarde, Matei spune că sunt „poveşti curate" şi că noii acţionari „au luat contabilitatea la mână cu foarte mare atenţie": „Pe 27 ne aşteptăm să vedem că au plătit datoriile şi să rămână acţionari. Ştiu sigur că au început să plătească, chiar dacă la început stabilisem ca la fiecare plată să primim şi noi, foştii acţionari, câte o copie după ordinul de plată, însă nu s-a întâmplat asta. Am vorbit cu Bogdan Chircorian şi mi-a spus că s-au mai dat bani pe ici, pe colo. Dacă până la urmă vor renunţa şi televiziunea va reveni la noi vom încerca o formă de reorganizare". Matei are şi regrete: că a pierdut timp, bani şi ocazia de a repune pe picioare televiziunea, în cazul în care se materializa tranzacţia cu Valentin Comănescu de la Grup Servicii Petroliere: „Mie îmi pare rău că am pierdut atâta timp. GSP-ul, domnul Comănescu, adică Fundaţia Saturn... erau foarte bine intenţionaţi şi erau dispuşi să ducă televiziunea mai departe. Însă, Gheorghe Albu, fiind acţionar a avut drept de preemţiune şi nu am putut să facem tranzacţia pentru că nu a vrut să-şi cesioneze acţiunile. Şi acum, CTV-ul a ajuns la fraţii lui. Regretul este că televiziunea nu merge acum. Noi am vrut să aducem echilibru politic şi media. Să aducem pe piaţă o alternativă la cealaltă televiziune".

constantin_matei.jpg„Angajaţii sunt disperaţi şi au dreptate"

De cealaltă parte, Nicolae Albu spune că „este exclus să se termine totul pe 27 iunie": „Nici măcar nu s-a făcut predarea efectivă. Vom merge mai departe sau nu vom merge. Asta vom vedea după ce vom discuta cu noii acţionari şi după ce se va termina auditul (nr  astăzi). Vom avea discuţii. Chiar dacă domnul Matei spune că nu au fost datorii în plus, trebuie să ştiţi că am găsit debite mai mari cu mai mult de 15 miliarde. Acum nu ştim o sumă exactă. O vom avea după finalizarea auditului. Termenele interimare, de trei zile şi aşa mai departe au fost aberante. Termenul relevant este cel de 90 de zile. Am plătit până acum curentul, chiria... cheltuielile de întreţinere. În ceea ce priveşte plata salariilor, s-a făcut o triere: cei cu contract de muncă şi cei cu drepturi de autor. Foştii acţionari nu au înţeles că, pe măsură ce plăteşti salariile, trebuie să plăteşti şi impunerile la Fisc, pentru că altfel faci o ilegalitate. În situaţia dată, plata salariilor se va face în termen de 30 de zile de la terminarea auditului. Să ştiţi că am vorbit cu mai toţi angajaţii CTV-ului. Sunt disperaţi şi au dreptate".

{mos_ri:ctv,Matei}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fiscu 06 Jul, 2009 12:55 Fiscul a pus capatai CTV-ului. Se pare ca asta era toata manevra. O lua altul, cetatean american, statea cu ea, venea Fiscul si o inchidea. Buna idee!
  • Catre Ziua de Constanta 03 Jul, 2009 12:41 Uite aici un link. Este povestea unui ctv-ist. Inca ctv-ist... Cred ca ar fi bine sa informati constantenii si despre felul in care suntem umiliti zi de zi de catre actionari, prin extensiile lor in ctv, respectiv domnii B. Chircorian si L. Gheorghe. www.magazindeschis.com/b
  • un ctvist 03 Jul, 2009 10:46 cine avea prestanta? retardul ala? mormolocul ala cu ochi umezi de bou??? se vede ca esti un lingau...
  • gheorghe 03 Jul, 2009 09:03 sa ramana gheorghe cu ai lui 20 de lingai sa dechida ctv in toamna, pardon dobrogea tv, va fi acelasi kkt de televiziune aceeasi turma condusa mai nou de un gheorghe.macar pe chircorian il mai ducea si capul si avea ceva prestanta...din pacate cu noul administrator nu va puteti lauda.
  • da da de ziua ta 02 Jul, 2009 19:00 bai ce dracu tot comentati pe aici? nimeni nu mai vrea nimic de la CTV decat banii restanta. eu unul fac ceva pe televiziunea lor. cautati ceva de munca fratilor. mergeti si voi mai departe. CTV E ISTORIE
  • sau... 02 Jul, 2009 15:47 Sau mult sange! Vineri la ora 10.00 dimineata, cine vrea sa vina la CTV sa cerem explicatii si apoi sa ne hotaram si sa ii dam in judecata. Pentru cei interesati, vineri dimineata, ora 10.00!
  • INCHIDETI TELEVIZIUNEA CU FORTA! 02 Jul, 2009 15:42 Va trebui sa curga mult negru pe post pina sa ne luam banii :D
  • ha 01 Jul, 2009 15:50 =)) Eu eram rugat sa plec de la ctv pt alte locuri de munca mai bine platite. D-aia am si plecat. Voi? Inca asteptati sa se deschida televiziunea nu? Unde sa va primeasca ? Aveam salariul de 1.800 RON la ctv. Voi cat aveati? Nu ma intereseaza banii lor, am bani. Dar nu faceti un om cu o gluma nevinovata FOMIST. Voi sunteti aia care s-au atacat. Eu doar ma amuz =))
  • ptr ha cu gura mare sisenzuala 01 Jul, 2009 14:36 de-alde voi au facut sa se ajunga aici.oameni fara minte .Si se mai zicea ca sinteti peste medie.pe dracu ,generatia hamburger.
  • ha 01 Jul, 2009 13:43 si-atunci ce-ai cu el ? :)) cine-i fomistul ? =))
  • ptr ala cu banii 01 Jul, 2009 13:00 asa glume proaste sa faci la tine in cartier ma buretare .asa traiti si asa va meritati soarta .de aia va freaca astia de la ctv ca va pot controla.Rideti unul de altul dar foamea pe voi cit casa.Ce glume de kkt ai in tine
  • andrei alexe 01 Jul, 2009 11:28 ba dar de ce dintre toti care ati scris, niciunul nu v-ati trecut numele :)) ... eu vreau banii si atat. Ca in rest nu mai am nicio legatura cu ctv-ul :D.
  • AU INTRAT BANIIII!!!! 01 Jul, 2009 09:11 AU INTRAT BANIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • TV Neptun 30 Jun, 2009 20:52 Ha Ha Ha Vom fi colegi de societate, chiar dac unii vor sau nu! :D
  • EU 28 Jun, 2009 22:26 PENTRU CEI CE VRETI SA II DATI IN JUDECATA, AVETI GRIJA UNDE O FACETI, PENTRU CA NICOLAE ALBU, UNUL DINTRE ACTIONARI ESTE UN FOST SECURIST, A FOST PROCUROR IN CONSTANTA PANA IN 1989 si este posibil sa mai aiba legaturi in justitia constanteana.
  • CTV 28 Jun, 2009 13:09 este adevarat ce spune vizitator. si eu am ajung ca la randul lor fratii albu intentioneaza sa o vanda si pana atunci sa mentina cheltuielile la un standard cat mai mic.
  • fara nume 27 Jun, 2009 17:04 E foaret dubios ce se intampla acolo. Eu nu am auzit nicaiari in lumea afacerilor sa inceapa sa dea aproape toti oamenii afara Asta s-a intamplat doar in cazut in care vos sa o lichideze. Pastreaza din ce in ce mai putini oameni pana se inchide de tot. PS: Prin targ circula vorba: " Televiziunea asat ajunge unde trebuie"-adica la Nicusor Constantinescu si Sorin Strutinki care o sa o faca un canal de sport. Se stie cat de apropiati sunt Gheorghe Albu si Constantinescu.
  • intrebare 27 Jun, 2009 12:54 DAR: nu am intele daca mai este valabil contractul pe care Ziua de Constanta l-a prezenta si in care se spunea clar ca termenul de plata este 27 iunie!!! Si aici ma refer la datorii in general nu numai la salarii. Pentru ca fratii Albu sa nu piarda societatea. Mai este valabil?
  • dpdv legal 27 Jun, 2009 07:15 am omis sa mentionez referitor la ceea ce scrie in articol despre platile deja efectuate (curentul, chiria) ca in conformitate cu Codul Muncii, art 156, "salariile se platesc inaintea oricaror altor obligatii banesti ale angajatorului"
  • dpdv legal 27 Jun, 2009 07:08 1. TOATE artificiile facute de CTV sunt o incercare de a prosti oamenii in a incheia de buna voie colaborarea, pentru a se scuti de la plata salariilor, asa ca NU SEMNATI NIMIC FARA A CONSULTA UN AVOCAT 2. actionarea in instanta este scutita de taxe (art.285 Codul muncii) si este de competenta tribunalului din circumscriptia unde aveti domiciliul 3. intrucat neplata salariului nu înlatura subordonarea salariatului fata de angajator, salariatul nu poate să justifice neindeplinirea atributiilor de serviciu întemeindu-se pe motivul neplatii salariului. insa respectiva "condica" nu este absolut deloc viabila dpdv legal: niste foi scoase la imprimanta nu se numesc condica interdictia de a intra in sediu; iar absentarea este motivata din moment ce nu mai exista activitate si comunicare in CTV. cautati in CODUL MUNCII ARTicolul 40, alin. 2 4. angajatorul poate fi actionat in instanta imediat ce a fost depasit termenul de plata stipulat in contractul individual de munca Nu mai stati, oameni buni, actionati! Sunt o gramada de legi pe care nu le cunoasteti si care sunt in favoarea voastra, insa sunt si multe legi de care, cu trecerea timpului, ei pot profita in defavoarea voastra!
  • lanaiba 26 Jun, 2009 20:09 corect. chill, nu au cum sa dea pe nimeni afara pana nu ne primim datoriile.
  • lol 26 Jun, 2009 13:10 FARA SA PLATEASCA RESTANTELE SALARIALE ????????
  • fara nume 25 Jun, 2009 22:41 Noii actionari ai CTV au trimis un reprezentant al lor, anume Laurentiu Gheorghe sa dea oamenii afara pentru ca nu vor sa nu plateasca restantele salariale. Sub motivul ca oamenii nu au venit la munca li se cere demisia sau sunt dati afara prin desfacerea contractelor de munca. Este vorba de vreo 120 de oameni!!! Repet, directorul general a dat dispozitii firmei de paza sa nu mai lase oamenii sa intre in sediu. DESPRE ASTA DE CE NU SCRIETI? DE CE NU LUATI SI PAREREA ANGAJATILOR? VA ROG PUTINA OBIECTIVITATE.
  • anonim 25 Jun, 2009 22:10 Circo nu are ziua lui .. el are doar televiziunea lui ... sau ma rog ... gaura aia ...
  • nu cedati 25 Jun, 2009 19:46 nu semnati nicio demisie. am fost chemati cu referate sa fim trasi la raspundere ca nu am fost la munca in ultimele luni. aveti grija si nu semnati nimic. este o cursa intinsa ca sa se debaraseze de obligatia ne a ne mai plati salariile restante. in momentul in care vom vedea banii in mana, atunci semnam demisiile. ramaneti pe pozitii, chircorian oricum e in dizgratie iar cu noul administrator se poate discuta civilizat. trebuie sa mergem cu totii si sa discutam cu ei. asta daca nu cumva pana saptamana viitoare ii vom gasi instalati acolo pe altii. vom vedea.
  • pentru Ziua de Constanta 25 Jun, 2009 19:21 Noii actionari ai CTV au trimis un reprezentant al lor, anume Laurentiu Gheorghe sa dea oamenii afara pentru ca nu vor sa nu plateasca restantele salariale. Sub motivul ca oamenii nu au venit la munca li se cere demisia sau sunt dati afara prin desfacerea contractelor de munca. Este vorba de vreo 120 de oameni!!! Repet, directorul general a dat dispozitii firmei de paza sa nu mai lase oamenii sa intre in sediu. DESPRE ASTA DE CE NU SCRIETI? DE CE NU LUATI SI PAREREA ANGAJATILOR? VA ROG PUTINA OBIECTIVITATE.
  • am trecut si eu pe acolo 25 Jun, 2009 19:10 DECI,dragii mei cum se scrie despre "triere".....e normal k pana la data de 1 mai 2009 sa primiti drepturile salariale integral pt k v-ati respectat in intregime contractele incheiate cu SC CTV MEDIA GROUP SA,dar dupa 1 mai 2009 a mai fost cineva la sediu sa "presteze"?ei bine nimeni nu a mai depus opere la sus numita.Dupa cum bine stiti pt k de 2 luni nu am mai fost nimeni la munk sunteti automat concediati pe simplul motiv k s-a lipsit de la munk nemotivat.......deci,din data de 1 iulie 2009 vor ramane numai cei pe care "noul patronat" i-a selectat dupa cele mai bune criterii iar restul OUT....CEVA NECLAR? si apropo sunt foarte bine securizati si specializati acum =)).......ramane de vazut cum vor decurge zilele societatii cu aceasi contabila,acelas manager,aceeasi directorasi cu vaste cunostinte si pregatire necesara.........DACA NU S-A MURIT DE FOAME PANA ACUM FARA BANII LOR SA FIM NOI SANATOSI
  • da da de ziua ta 25 Jun, 2009 15:46 Doros, liderul de sindicat care se vinde usor. Am lucrat cu el. Totul e mangleala. Luati-va avocat dar ve-ti vedea ca procesul se va amana. Caka TV. Si o dedicatie pt domnul Chircorian. da da sa sugi ..la de ziua ta. Apropo cand e ziua ta? :D
  • un fost angajat 25 Jun, 2009 12:15 Propun sa ne intalnim marti pe 30 in fata hotelului park. Nu ca as vrea sa urc la CTV dar mi se pare un loc destul de ok unde am putea sa ne intalnim mai multi. Daca va convine la ora 2 am putea sa ne vedem acolo. Daca puteti si aveti cunostinte va puteti interesa de un avocat care sa ne reprezinte pe toti. Vorbiti si ne hotaram marti daca e toata lumea de acord. Anuntati cat mai multa lume. In cazul in care se intamplo o minune si ne dau banii pana pe 30, se anuleaza tot.
  • pentru cei interesati 25 Jun, 2009 10:08 Domnilor actuali si fosti CTV-isti, Voi chiar nu vreti sau nu putei sa deschideti ochii nici in al 12-lea ceas...Corb la corb nu-si scoate ochii,iar asta este si va fi intotdeauna.Schimburile de replici taioase unul la adresa altuia nu fac decit sa mentina starea de kk ce este acolo si in traiului vostru zilnic de angajati fara salariu.Defapt tranzactia a fost intre doi colegi de partid, care sint si doi prieteni afaceristi cu cifra mare de afaceri.Actiune gindita minutios de cei doi.Si nu mai puneti botul la vrajeala nici unuia ca SINT IN STARE sa calce pe cadavre.Matei nu mai poate de grija angajatilor de la CTV,dar nu mai demult nu platea nimic si nici nu-l interesa sau deranja ce se intimpla cu angajatii lui.Mai nou sau folosit de doi mosi sau de semnatura lor ca sa "urgenteze" incheierea treburilor murdare de acolo.Ceea ce nu stiti nici voi si nici ei este faptul ca si ei vor zbura de acolo cit de curind.Dar in partea a doua . Ceea ce este adevarat insa ,este faptul ca ei au intrat in aceasta hora fara acordul si fara stirea lor,in comparatie cu Bulbes sau Stroe care de buna voie au semnat darea afara a peste 100 de angajati.Sa nu mai vorbesc de ceilalti ,care ca si angajati model acum in vremuri de restriste si care pozeaza in victime ,erau nu demult oameni care nu se implicau in miscarile angajatilor nemultumiti si se ascundeau de fiecare data cind iesea scandal referitor la salariile neplatite.Si aici intra de la Geoge dima pina la ultimul operator si de la Bulbes pina la cel din urma reporter ,dar aici cu mici exceptii.Din exceptii fac parte Brabete ,o fata tare obiectiva (pe care o pup si cind vin in constanta o sa o sun daca mai are acelasi numar de telefon)si Burghelea o exceptie data afara de Bulbes pe motiv ca-i tare in gura.:))Defapt aproape toata echipa de la eveniment a fost tare unita si niste copii admirabili.Pacat si jenant.Au fost dati afara sau au plecat de buna voie.Cu ei faceai sigur televiziune si nu aveai nevoie de nici un american .....(au si ei parlitii lor) Si sa nu uitam ca sint cativa care au luat bani de la CTV si pozeaza in victime acum,in timp ce altii nici nu i-au vazut.Sint multe de spus dar nu pot sa va scriu tot aici.Va stiti voi mai bine .Asa ca fac apel la constiinta voastra (muti dintre voi aveti sigur )si va zic - "Care are curaj sa arunce primul cu piatra ?!" Dumnezeu este sus si vede.....
  • vizitatorul obiectiv 24 Jun, 2009 03:14 Revin cu info..: lista de disponibilizari e de ceva vreme gata intocmita de "haita lu Chirco"..au ramas foarte putini angajati,..numarati pe degete, majoritatea absoluta a pupircuristilor, tarfelor si hotilor de prime.. Domnilor patroni.., iar o sa va usture gaura rau de tot !!! :( Pacat de munca noastra. Macar dupa campania din toamna, va rugam sa promiteti ca stergeti CTV-ulde pe fata pamantului, pt ca NE ESTE RUSINE DE LOCUL IN CARE AM MUNCIT, V-ATI FOLOSIT SI V-ATI BATUT JOC DE NOI !
  • vizitatorul obiectiv 24 Jun, 2009 02:55 DACA EI NU AU CAZUT CU NOI DE ACORD SI NU AM SEMNAT NIMICA REFERITOR LA DESFACEREA CONTRACTULUI DE MUNCA INCEPAND CU DATA DE.., OR SA INCERCE SA NE BAGE PRINTRE RANDURI ASTA, PLUS SA RENUNTATI LA BANII DE PE CESIUNI "ADICA MACAR TE ALEGI CU CEVA IN MANA...,nu??". E VRAJEALA ! ..daca-i dam in judecata putem sa castigam si despagubiri. Garantat!! Doamnelor si Domnilor,...sa inceapa Hora !!! :)
  • vizitatorul obiectiv 24 Jun, 2009 02:47 Aveti mare grija ce semnati !!! O sa va puna sub nas sau o sa va vina prin posta ca v-au dat afara la data...din cauza "forta majora sau altele..", sau daca va duceti acolo sa va dati demisia o sa va puna sa semnati desfacerea contractului de munca cu o data mult din trecut.. Daca semnati cu "data de azi" vor trebui sa va dea banii integral pana la data "de azi". Diferenta este urmatoarea: daca va da afara (alibiuri sunt destule, ex: criza, adica "forta majora"..etc..) nu veti beneficia de ajutor de somaj (cautati articolul de desfacere a contractului individual de munca ca sa stiti ce semnati), daca va dati singuri demisia prin cerere (si atunci aveti grija de articol ca poate sa va bage la articolul in care nu beneficiati de somaj)este spre binele vostru, mai ales ca sunt obligati sa se ia dupa data cererii si daca o aproba (faceti un duplicat sa-l aveti dovada) inseamna ca trebuie sa va dea banii pana la data incetarii activitatii. ;) P.S. Daca beneficiati de ajutor de somaj, cei care va vor angaja vor avea anumite scutiri la impozite din partea statului (sau cam asa ceva am inteles, oricum le da statul timp de cateva luni facilitati). Orice ar fi, se va petrece cat de curand, va garantez... NU MAI STATI PE GANDURI SI ANGAJATI-VA AVOCATI, ca urmeaza lovitura sub centura de buna voie si nesiliti de nimeni...doar de disperare si prostie.. ACUMA urmeaza perioada de MANGLEALA !!! ;)
  • ctv-ist 24 Jun, 2009 00:30 Nu stiu ce faceti voi ceilalti, insa daca luni nu am banii care mi se cuvin in cont ii dau si eu in judecata, personal. Si mai stiu vreo 2, 3 care o sa faca treaba asta. A fost ultima amanre acceptata.
  • salariat CTV 23 Jun, 2009 23:52 NUCOLAE ALBU MINTE CU NERUSINARE!!! NU A VORBIT CU NICIUN SALARIAT DE LA CTV. PE NOI NU NE LASA BODYGUARZII SA MAI INTRAM IN CTV. I-A PUS DIRECTORUL GENERAL BOGDAN CHIRCORIAN. POATE CU EL A VORBIT. MAI NOU SE AUDE CA TOT PE EL L-A PUS ACTIONARIII SA FACA ECHIPA, ADICA ACEEASI CARE AU FALIMENTAT CTV-UL: CHIRCORIAN CU BOGDAN BULBES, VASILE STROE SI VIOLETA (DE LA MARKETING).
  • fara nume 23 Jun, 2009 22:49 BAI, DATI-NE DREACU BANII SI FACETI VARZA CU EA!! STERGETI-VA LA FUND DACA VRETI, VOI, NOII PATRONI CU CIRCORIANUL VOSTRU CU TOT! ORICUM NU MIRIM DE FOAME, ASTA E SIGUR
  • ha 23 Jun, 2009 18:17 Oare despagubiri nu putem cere?
  • Ctv-ist 23 Jun, 2009 15:38 De ce sa nu ne intalnim chiar la tv ? sa vedem daca nu ne vor lasa sa intram la "locul de munca".... sau ce a mai ramas din el. Pana atunci ar trebui sa consultam shi un avocat shi sa ne miscam cat se poate de repede, ca sa ne recuperam banii.... Decideti ziua, ora si locul intalnirii si anuntatzi!
  • CTV apel2 23 Jun, 2009 15:09 29 iunie cade intr-o luni. propun ziua de marti, 30 iunie ptr intalnire. precizez k avem sprijinul ITM, conducerea ITM ne asteapta pentru formularea altor plangeri pentru a le putea face un control imediat. eu zic sa lasam draq sindicatul ca n-a facut absolut nimic. putem sa ne descurcam si fara. astept propuneri ptr locatie si ora. ma gandesc ca n-ar fi rau sa ne vedem chiar in fata ITM, pe mircea cel batran, evenutal organizam si un protest sa ne preia si colegii de presa in momentul in care inmanam hartiile directorului de la ITM.
  • CTV apel 23 Jun, 2009 14:03 cred k toti suntem de acord cu propunerea ta. indicat ar fi sa stabilim un loc si o ora unde sa ne intalnim cu avocatul pentru ca din posturile de mai jos inteleg ca nu avem posibilitatea de a ne mai intalni la sediul televiziunii. ar fi bine sa repeti anuntul cu precizarea locului, datei si orei cand sa ne intalnim.
  • la razboi 23 Jun, 2009 13:41 hai s-o facem si p-asta ... !
  • un fost angajat 23 Jun, 2009 13:33 Am o propunere pentru fostii angajatii ai CTV-ului. Daca dupa data de 27 nu ne dau banii, sa ne strangem mai multi si sa ne luam un avocat pentru un proces serios. Va asigur din surse sigure ca liderul de sindicat care ar trebui sa ne ajute, nu o sa fac absolut nimic. Ba mai mult o sa incerce sa ne infunde si mai rau. Cine este de acord sa imi lase un mesaj aici si mai vb dupa data de 27. Va asigur ca daca nu luam masuri serioase nu o sa ne mai vedem banii niciodata.
  • salariat CTV 23 Jun, 2009 10:20 Cum adica sa ne dea banii in 90 de zile si fara drepturi de autor?! Pai ce eu am vrut sa stau acasa? Bogdan Chircorian nu m-a mai lasat sa intru in sediu. In somaj tehnic cine m-a dat? Bogdan Chircorian. De ce nu ni s-a facut lichidarea sa plecam de acolo? Nu ne putem angaja in alta parte cu carte de munca pentru ca la CTV nu mai este nimeni care sa faca lichidarea. Si Chircorian Nu mai raspunde la telefon. In cazul asta nou ce facem domnilor "fratii Albu"? Ati inceput cu stangul rau de tot toata treaba asta. Voi trebuia sa va faceti socotelile si auditul inainte de a o prelua, asa cum a facut GSP ul. Macar de la ei a fost oferta scrisa si inaintata. Acum o dati de gard. Nu Matei e vinovat ci voi. Asta daca nu v-a facut Chircorian auditul si v-a mintit cum ii mintea si pe vechii patronii ca nu sunt probleme. Unde sunt "specialistii" din America? pe care ati zis ca-i aduceti la CTV Oricum daca ramane Circorian director v-o luati rau de tot. O sa va manance banii de pomana. Asta in cazul daca veti deschide televiziunea..... Dati-ne dracului banii, incheiati-ne cartile de munca sa plecam de acolo, si faceti varza cu ea ca nu ne mai intereseaza!!!!!
  • fara nume 23 Jun, 2009 09:52 Exista sindicat, dar nu are cu cine sa stea de vorba. Nicolae Albu a raspuns in prima faza la telefon ca apoi sa nu mai fie de gasit. De altfel cine sunt fratii Albu astia, care cica au preluat televiziunea. Nu i-a vaunt nimeni la fata. Era frumos sa vina sa vada angajatii si televiziunea, sa se cunoasca reciproc. Dar nu stie nimeni nimic de ei. PS: nici Bogdan Chircorian nu mai raspunde la telefon. Noua cine ne face lichidarea acolo ca vrem sa plecam? Sunt oameni cu demisile depuse si nesemnate pentru ca la CTV nu este numeni.
  • alt asa-zis salariat CTV 23 Jun, 2009 08:55 Ce fac Fratii Albu?? Acum o dau la intors?? Termen de 90 de zile? si salarii platite doar ce e pe cartea de munca? Asta e furt pe fata!! Am auzit ca mai nou s-a bagat o condica la intrarea in Televiziune. Dar pe partea cealalta, bodyguarzii au fost pusi de Bogdan Chircorian sa nu ne dea drumul sa intram in sediu. Asta am patit-o eu si mai multi colegi care am fost acolo. Ce sunt toate prostiiea astea si ce au de gand sa faca? Ne pune sa venim la munca si nu ne lasa sa intram acolo si o sa dea vina pe noi ca nu venim la munca, sa aiba motiv sa nu ne dea salariile. Iar Bogdan Chircorian nu ne raspunde la telefon, nu ne spune nimeni nimic. Asa, noi ce facem? DE ASTA DE CE NU VA INTERESATI DOMNILOR DE LA ZIUA DE CONSTANTA??
  • vizitatorul obiectiv 23 Jun, 2009 01:12 1.Matei are dreptate ca fratii Albu au stiut ce datorii aveau de achitat. Cine e prostul care semneaza un contract pe o afacere "mamut" cu ochii inchisi.. Nici macar la piata nu cumperi legumele fara sa le vezi cum arata. Punct. 2.Eu cred ca fratii Albu au facut un "joc" cuiva ca apoi "acel" sa o cumpere mai ieftin, pe pierderea mul mai mare a fostilor actionari. Deci,Ctv cu siguranta nu va ramane in ograda "fratilor marioneta". 3.Salariile vor trebui platite integral. 4.Astept cu nerabdare sa vad cum scot ei "camasa" cu salariile neplatite la zi, timpul se scurge in defavoarea lor pt ca, atata timp cat nu s-a semnat incetarea contractului individual de munca, o intelegere de ambele parti, sau declarata firma falimentara (vezi ca licenta tv exista inca), salariul merge "mai-de-parte", luna de luna. 5.Sper ca cel/cei care o vor prelua ca sa o reactiveze, o/or sa fie in toate facultatile mentale ca sa-si dea seama ca va/vor baga de inceput aproape 2 milioane de euro ca sa o "miste", sa o faca iar functionabila. 6.Cu cat trece timpul si nu se achita urgent datoriile, se ingroasa gluma si procentul de esec creste pe zi ce trece. 7.Dle Matei, ai avut ocazia sa-ti pese (si e valabil si pt ceilalti fosti actionari), v-ati folosit de vietile angajatilor, le-ati periclitat cat si siguranta bagandu-i in "batalia politica pt interesele personale = ciolan".., dupa data de 27 sper sa va ganditi ca este o ultima ocazie, un "al 13lea ceas" sa indreptati gresala grosolana fata de angajatii care v-au servit cand va "usturau dosurile". DECI: Primul lucru care trebuie sa se faca este sa se achite salariul integral (atat de pe Cartea de Munca cat si de pe Cesiuni) pana la data achitarii datoriei, iar apoi, ori semnarea incetarii activitatii, ori asigurarea scrisa in cei mai clari termeni juridici (garantii) pt siguranta salariatului si intocmirea unui Sindicat. Si in final ca sa va citez .."in Ctv a fost un management defectuos"..,buun.. haide ca o sa incerc sa fiu mai scurt decat dvs Dle Matei: Management furacios (MF) = Titineanu; Management deosebit de prost (MDP) = Chircorian. Daca mai aveti vreo intentie de revenire pe baricade si NU iar.. NUMAI PT PERIOADA ALEGERILOR DIN TOAMNA, va rog din suflet sa aveti MILA de noi sa nu ne mai aduceti "cataclisme supraevaluate lipsite de scrupule si creier". Inca mai am rabdare... :/ Succes!
  • un "salariat" sau ce oi mai fi la CTV 23 Jun, 2009 00:01 Cum adica "triere a drepturilor de autor"? Nu cumva vor sa plateasca doar salariile de pe acrtea de munca? In toate televiziunilke din romania se stie ca salriile sunt minim pe economie pe cartea de munca si restul, drepturi de autor. Nu cumva noii actionari nu vor sa le plateasca??? In cazul asta MARE TZEAPA PE FATA. Daca poate dl Matei sa spuna ce se intampla daca nu ni se da salariul intreg(de pe cartea de munca si drepturi de autor)?? Nu se poate sa ne dea doar 6 milioane pe luna de pe cartea de munca. Sau asa a fost intelegerea la vanzare?
  • fara nume 22 Jun, 2009 23:41 veniti inapoi domnule matei!nu ne lasati asa
  • pentru Ziua de Constanta 22 Jun, 2009 22:47 PAI NU ATI SCRIS MA VOI CA "SAGA CTV S-A INCHEIAT"??? JURNALISTILOR. SI LA VOI ZIARISTICA ASTA FACUTA LA "FF" ESTE O NECUNOSCUTA.... VAI DE MAMA VOASTRA....