Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecat si condamnat Cristian Darie a condus sub influenta alcoolului

ro

12 Feb, 2010 03:13 4568 Marime text

cap_2.jpgCondamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului, Cristian Darie a atacat în recurs decizia de condamnare, aruncându-se astfel la mila ultimei instanţe care s-ar putea pronunţa în cazul său. Dosarul a ajuns pe rolul Curţii de Apel şi a fost înregistrat la Secţia penală, sub numărul 6283/212/2009, urmând să fie judecat pe 9 martie.

Trebuie menţionat însă că, pe parcursul desfăşurării procesului la Judecătoria Constanţa, Cristian Darie şi-a chemat unul dintre colegii de muncă drept martor în proces, în apărare. Cornel Stoean a precizat că este coleg de mai mulţi ani cu Darie, lucrând împreună la SC Rominserv SA Midia Năvodari, la punctul de lucru Petromidia, unde Cristian Darie este electrician.

Pe data de 2 martie 2009, Darie a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa sub acuzaţia de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limitele legale.Potrivit rechizitoriului prin care Cristian Darie a fost deferit instanţei, acuzatul şi-a recunoscut fapta şi a regretat-o. Anchetatorii spun că Darie a fost prins pe data de 20 iunie 2008, în jurul orei 2.30, conducându-şi autoturismul Skoda Octavia CT 70 DCD pe bulevardul Aurel Vlaicu, aflându-se sub influenţa alcoolului. Poliţiştii de la Rutieră l-au tras pe dreapta pe Darie şi pentru că „emana halenă alcoolică", l-au pus să sufle în fiolă. Rezultatele alcooltestului au fost incontestabile: Cristian Darie avea o concentraţie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, şoferul a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde i-au fost recoltate probe de sânge.

Alcoolemie de 1,60

Conform Buletinului de Analiză Toxicologică a Alcoolemiei nr. 1577/24.06.2008, emis de Serviciul de Medicină Legală Constanţa, Cristian Darie avea o alcoolemie de 1,60 la mie, rezultat necontestat de Darie. În declaraţia dată în faţa poliţiştilor, bărbatul şi-a recunoscut fapta şi a precizat că o regretă. Totodată, acesta a precizat că, în ziua în care a fost prins de poliţiştii de la Rutieră, consumase „trei beri, în cantitate de 1.500 de mililitri". În rechizitoriul întocmit de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa se arată că Darie „nu are antecedente penale, are ocupaţie şi loc de muncă". În ceea ce priveşte aprecierile făcute de judecători, este de menţionat că Judecătoria Constanţa a fost prima instanţă care l-a condamnat pe Cristian Darie, găsindu-l vinovat de săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. Magistraţii l-au condamnat pe Darie la un an şi şase luni de închisoare şi au dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei, fixând un termen de încercare de trei ani şi jumătate, timp în care Cristian Darie nu avea voie să se abată de la litera legii. Prin aceeaşi sentinţă, lui Darie i-au fost interzise o serie de drepturi, însă şi această pedeapsă accesorie a fost suspendată o dată cu suspendarea executării pedepsei din penitenciar.

tribunal_oameni.jpg„Creştin cu frică de Dumnezeu"

Nemulţumit de cele constatate de instanţă, Darie a atacat sentinţa în apel, care i-a fost admis de judecătorii Tribunalului Constanţa. Pe cale de consecinţă, pedeapsa i-a fost micşorată de la un an şi şase luni la un an de închisoare, tot cu suspendare condiţionată. Totodată, şi termenul de încercare a fost micşorat, fiind astfel stabilit la trei ani. Totuşi, nici această soluţie nu a părut să-l mulţumească pe Cristian Darie, care a atacat hotărârea în recurs, la Curtea de Apel Constanţa. Rămâne de văzut ce vor decide judecătorii ultimei instanţe cu privire la soarta lui Darie.  În acelaşi timp, în ajutorul inculpatului a sărit şi parohul Nicu Adrian Pătraşcu, preotul Parohiei Năvodari III - Sfântul Ierarh Nicolae. Pe data de 2 septembrie 2009, preotul a întocmit o caracterizare a lui Cristian Darie, arătând următoarele: „Cu căldură recomandăm pe enoriaşul nostru Darie Cristian ca fiind un creştin cu frică de Dumnezeu, având o familie bine întemeiată, cu un comportament firesc şi cuminte în parohie". În ciuda caldelor recomandări din partea păstorului de suflete, instanţa pare determinată să nu-i dea satisfacţie lui Darie, însă lucrurile s-ar putea schimba la Curtea de Apel.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii