Asociatul unei firme care derulează investiții imobiliare în Mamaia Nord, condamnat după ce ar fi fost implicat într-un accident rutier! Despre cine este vorba
Asociatul unei firme care derulează investiții imobiliare în Mamaia Nord, condamnat după ce ar fi fost implicat


Curtea de Apel Constanța va lua o decizie definitivă într-un proces în care asociatul unic al unei firme care derulează investiții imobiliare în Mamaia Nord a primit, în primă instanță, o condamnare la închisoare cu suspendare, după ce ar fi fost implicat într-un accident rutier în municipiul Constanța.
Anchetatorii spun că la data de la data de 20.04.2024, în jurul orei 03:10, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, Borgognon Iulian Dumitru ar fi condus autoturismul marca Mercedes-Benz, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din către City Park Mall.
Potrivit polițiștilor, acesta ar fi provocat un accident rutier, intrând în coliziune cu un semn rutier şi cu un autoturism marca Volkswagen pe care l-a proiectat în alte două autoturisme, parcate în paralel cu acesta. După ce ar fi fost oprit de agenții de poliție, aceștia ar fi constatat șoferul emana halenă alcoolică, i s-a solicitat testarea cu aparatul alcooltest Drager, rezultând o valoare de 0,79mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul ar fi spus că ar fi fost apelat de soţia sa, care i-ar fi transmis că fiica sa cea mică, în vârstă de o lună la acel moment, avea o respiraţie neregulată şi se simţea foarte rău.
Față de cele susținute de inculpat, magistrații Judecătoriei Constanța constatat că acest aspect este nedovedit de inculpat. Astfel, bărbatul a depus certificatul de naştere al minorei, însă nu a dovedit existenţa vreunei afecţiuni medicale a acesteia, mai ales una care să dateze din luna aprilie 2024.
Mai mult, chiar şi în situaţia în care minora ar fi suferit o afecţiune medicală în noaptea de 20.04.2024, acest aspect nu vine să justifice conduita adoptată de inculpat, care, cunoscând consumul de băuturi alcoolice, fie putea să identifice un taxi pe o altă platformă de ride-sharing, fie să apeleze la un serviciu de taximetrie fie, în caz de nevoie, să apeleze la serviciile unei ambulanţe, care să se deplaseze la minoră. Nu în ultimul rând, instanţa reţine că, pe baza înregistrărilor depuse de organele de poliţie la dosar, nu poate fi identificată nicio stare de îngrijorare a inculpatului, legat de presupusa stare de rău a fiicei sale.
Astfel, pe baza celor reținute anterior, la data de 27.06.2025, Judecătoria Constanța l-a condamnat pe Borgognon Iulian Dumitru la 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare, obligându-l, printre altele, la muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa sau la Agenţia Judeţeană de Ocupare şi Formare Constanţa, pe o perioadă de 120 de zile.
MINUTA
Soluția pe scurt: În baza art. 396 alin. 1, 2 și 10 C.pr.pen., condamnă inculpatul xx, la pedeapsa închisorii de 2 (doi) ani şi 3 (trei) luni, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. 1 C.pen.
În baza art. 67 alin. (1) C. pen., aplică inculpatului xx pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. i) C. pen., respectiv dreptul de a conduce vehicule pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, pe o durată de 4 ani. În baza art. 65 alin. (1) C. pen., stabileşte în sarcina inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. i) C. pen., respectiv dreptul de a conduce vehicule pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
În baza art. 91 C. pen., dispune suspendarea executării pedepsei cu închisoarea sub supraveghere şi stabileşte termen de supraveghere de 3 ani, cf. art. 92 alin. 1 C.pen., ce se va calcula de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, cf. art. 92 alin. 2 C.pen. În baza art. 93 alin. (1) C.pen., obligă inculpatul xx ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
În baza art. 93 alin. (2) lit. b) C.pen., impune inculpatului xx să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Constanţa sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. (3) C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul xx va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa sau la Agenţia Judeţeană de Ocupare şi Formare Constanţa, pe o perioadă de 120 de zile.
În baza art. 94 alin. 2 C.pen., supravegherea executării obligaţiilor se va realiza de către Serviciul de Probaţiune Constanţa. În baza art. 91 alin. (4) C. pen., atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen., privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen., pedeapsa complementară se va executa de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 65 alin. 3 C. pen., pedeapsa accesorie se va executa în cazul executării pedepsei principale în regim de detenție. În baza art. 274 alin. 1 C.pr.pen., obligă inculpatul xx la plata sumei de 700 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat, din care 500 lei aferente fazei de urmărire penală şi 200 lei aferente fazei camerei preliminare şi judecăţii. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanța. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței astăzi, 27.06.2025.
Document: 769/2025 27.06.2025
Soluția a fost atacată cu apel de către inculpat, iar cazul va intra în atenția Curții de Apel Constanța, care, potrivit portalului instanțelor de judecată, va analiza contestația acestuia, în noiembrie 2025.

Cine este Borgognon Iulian Dumitru
Instanța a stabilit că inculpatul Borgognon Iulian Dumitru este cetăţean român, are vârsta de 48 de ani, este căsătorit, are studii medii, de ocupaţie este antreprenor, fiind asociat unic în cadrul Guarda Tacoz SRL.
Din fişa de cazier judiciar reiese că acesta nu se află la primul contact cu legea penală, fiind condamnat în repetate rânduri în străinătate pentru o plajă diversă de infracţiuni, precum conducerea unui autoturism fără permis (în anul 2006), înşelăciune (2006), contrafacere sau falsificare de monedă străină inclusiv euro (2012) şi încălcarea ordinii publice şi furt săvârşit prin violare de domiciliu (2016).
Sursa text: Rejust.ro
Despre Guarda Tacoz SRL
Firma a fost înființată în anul 2021, cu sediul social în Constanța, pe strada Siracuzza nr 1. Asociat unic în firmă este Borgognon Iulian-Dumitru, iar administrator este Constantin Brînzariu.
Constantin Brînzariu mai apare în firmele Derint SRL, Prim Coz Rezident SRL.
În anul 2024, Guarda Tacoz SRL firma a raportat 1 salariat, la o cifră de afaceri de 6.502.488 lei și un profit de 2.403.561 lei.
Amintim că Guarda Tacoz SRL a fost chemată într-un proces intentat de Prefectul Județului Constanța, în dosarul cu indicativul 4375/118/2024, alături de Inspectoratul Judeţean în Construcţii Constanţa, dar și de primarul orașului Năvodari.
În dosarul amintit, reclamantul solicită în instanță anularea actului administrativ/autorizaţiei nr. 570/07.12.2021 și a certificatului nr. 774/26.07.2021.
La data de 25.04.2025, Tribunalul Constanța a admis excepţia inadmisibilităţii capătului de cerere având ca obiect anularea certificatului de urbanism nr. 774 din data de 26.07.2021 invocată din oficiu.
MINUTA
Soluția pe scurt: Admite excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a pârâtului Inspectoratul Judeţean în Construcţii Constanţa invocată din oficiu. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată invocată de pârâtul Primarul Oraşului Năvodari prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Admite excepţia inadmisibilităţii capătului de cerere având ca obiect anularea certificatului de urbanism nr. 774 din data de 26.07.2021 invocată din oficiu. Stabileşte că va conferi efecte admiterii excepţiilor procesuale prin hotărârea ce va fi pronunţată în cauză. Respinge excepţia de nelegalitate a proceselor – verbale de control nr. DO_38775 din data de 05.02.2024 şi nr. DO_38792 din data de 05.02.2024 invocată de pârâtul Primarul Oraşului Năvodari prin întâmpinare, ca inadmisibilă. Cu cale de atac odată cu fondul. Stabileşte termen pentru continuarea judecăţii la data de 12.09.2025, ora 09:00, pentru când se citează părţile. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 25.04.2025.
Document: Încheiere de şedinţă 25.04.2025
Judecata continuă, fiind, astfel, stabilit termen de judecată, în luna septembrie, anul curent.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
Citește și:
Bloc de patru etaje în Mamaia. Cine investește?
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp