Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:22 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Hânsă, primarul oraşului Cernavodă, achitat, dar trimis la puşcărie

ro

30 Mar, 2016 00:00 2073 Marime text


Gheorghe Hânsă, primarului orașului Cernavodă, a fost condamnat, ieri, de judecătorii Ciprian Coadă şi Damian Mitea, din Curtea de Apel Constanţa, la trei ani şi opt luni de închisoare, pentru abuz în serviciu în formă continuată. În cauză, Tiberiu Marius Hânsă, fiul fostului edil-şef, a luat trei ani şi două luni de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată. Mai departe, Mihai Adam a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu. Cele trei pedepse sunt cu executare.
 
De menţionat că Gheorghe Hânsă, Tiberiu Marius Hânsă şi Mihai Adam au fost achitaţi pentru săvârşirea altor infracţiuni.
 
De asemenea, Nicolae Hânsă a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.
 
Curtea de Apel Constanţa a dedus din durata pedepselor aplicate inculpaţilor perioada reţinerii de 24 de ore, de la data de 13.12.2010, până la 14.12.2010.
 
Mai departe, Marian Cadiu şi Margareta Cileagă au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru abuz în serviciu contra intereselor. Cei doi au fost achitaţi pentru asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Marian Cadiu a fost achitat şi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată.
 
Inculpaţii au mai fost obligaţi de judecători să achite importante sume de bani, cu titlu de despăgubiri civile, către partea civilă, oraşul Cernavodă.
 
Minuta instanţei poate fi citită accesând Primarul orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, condamnat definitiv. A luat aproape patru ani de închisoare
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii