Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afecţiunea care le-a umbrit copilăria Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului, celebrată la Cernavodă

ro

29 Mar, 2016 00:00 2650 Marime text

 
În fiecare an, pe data de 2 aprilie, în întreaga lume este sărbătorită Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului. Astfel, organizaţiile  care au ca domeniu de activitate această problematică îi invită pe toţi cei care empatizează cu cei mai puţin norocoşi să îşi exprime solidaritatea, compasiunea şi dragostea. 
 
Pentru a marca aşa cum se cuvine această zi, Centrul de Terapie şi Asistenţă Educaţională din Cernavodă îi invită pe toţi copiii cu nevoi speciale, dar şi pe aparţinătorii acestora să participe la activităţi menite a-i face fericiţi pe cei mici. Astfel, echipa centrului va desfăşura, la Cantina Liceului Tehnologic „Axiopolis“ din  Cernavodă, mai multe acţiuni educativ-creative. 
 
Evenimentul va începe cu o scurtă prezentare a serviciilor oferite de Centrul de Terapie şi Asistenţă Educaţională, urmată de  argumentarea nevoii de conştientizare corectă a implicaţiilor ce decurg din încadrarea într-o tulburare din spectrul autist, pentru ca, apoi, să se desfăşoare activităţile creative pregătite pentru micuţi. Specialiştii centrului vor fi asistaţi de o echipă  de animatori, alături de  care îi vor picta pe faţă pe cei mici şi îi vor învăţa să facă baloane.
 
De altfel, administraţia oraşului Cernavodă îşi aminteşte întotdeauna de copiii cu acest sindrom. În ultimii ani, aleşii locali au organizat, în această zi specială, construirea unui puzzle uriaş, marşuri, terapie gratuită prin echitaţie, acţiuni de ecologizare sau vizite la adăposturile pentru câinii fără stăpân.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii