Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnare-record Celebrul „Ice", la un pas de a ajunge în spatele gratiilor?

ro

24 Aug, 2012 02:21 1809 Marime text
„Vânat" ani de zile pentru presupuse infracţiuni economice, celebrul Mihai Ghiaţă, zis Ice, se află la un pas de a ajunge în spatele gratiilor, potrivit unor surse. Culmea, voci avizate susţin că motivul pentru care judecătorii Tribunalului Constanţa au decis să emită mandatul de arestare pe numele său este că individul nu s-ar fi prezentat la şedinţele de consiliere stabilite iniţial de instanţă.

Mai exact, povestea a început la sfârşitul anului 2006, când Ghiaţă a fost condamnat la trei ani de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei, pentru infracţiuni privind comerţul electronic. Printre obligaţiile stabilite de judecători la momentul la care au decis ca pedeapsa să-i fie suspendată, s-a numărat şi faptul că acesta trebuia să se prezinte periodic la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru şedinţe de consiliere.

De asemenea, termenul de încercare fixat de magistraţi a fost de cinci ani, interval în care Ghiaţă ar fi trebuit să aibă un comportament model în societate. Departe însă de aşa ceva, se pare că individul, care face obiectul mai multor anchete desfăşurate de procurorii constănţeni, nu s-ar fi prezentat nici măcar la şedinţele săptămânale de consiliere. În aceste condiţii, ofiţerii Serviciului de Probaţiune au cerut Tribunalului revocarea suspendării pedepsei lui Ghiaţă, pentru că nu a respectat termenii lăsării în libertate.

Cu alte cuvinte, tânărul ar trebui să meargă în arest. Totuşi, judecătorii au decis ca mandatul de arestare eliberat ieri să fie valabil doar dacă hotărârea lor va rămâne definitivă, pentru că împotriva acestei decizii se poate declara recurs, în termen de zece zile. Pe de altă parte, nu este de trecut cu vederea faptul că, lunile trecute, Mihai Ghiaţă a primit o condamnare-record de zece ani de închisoare, tot pentru infracţiuni economice. Sentinţa respectivă nu a rămas încă definitivă, aşa că mandatul de arestare privind această condamnare nu a fost încă pus în executare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii