Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chera și Lungu, judecați pentru presupuse fapte de corupție Instanța a respins cererea privind restituierea cauzei la procuror

ro

17 Jan, 2014 00:00 1565 Marime text
Dosarul în care Constantin Chera, directorul adjunct al Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, dar şi pe Virgil Lungu, fostul director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, sunt judecați pentru presupuse fapte de corupție rămâne la Curtea de Apel Constanța.

Ieri, judecătorii au respins excepţia neregularităţii actului de sesizare invocată de către inculpaţi, prin apărători, ca neîntemeiată. Instanța a respins și cererea celor doi inculpaţi privind restituierea cauzei la procuror, în vederea refacerii urmăririi penale şi actului de sesizare a instanţei, ca neîntemeiată. Următorul termen a fost stabilit la data de 6 februarie, în vederea continuării judecăţii. Decizia Curții de Apel Constanța nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs odată cu fondul. După cum arătam și în edițiile trecute, Chera este suspectat de „abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial”, în timp ce în sarcina lui Lungu s-a reţinut infracţiunea de conflict de interese în formă continuată, dar şi infracţiunea prevăzută de art. 11 alin 1 din Legea 78/2000 şi anume „fapta persoanei care, în virtutea funcţiei, a atribuţiei ori a însărcinării primite, are sarcina de a supraveghea şi de a controla un agent economic privat de a înlesni efectuarea unor activităţi comerciale, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect foloase necuvenite”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii