Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bannere si graffiti impotriva judecatorilor (galerie foto)

ro

07 Feb, 2009 01:51 5323 Marime text

judecatoare_3.jpgPoliţia s-a sesizat din oficiu şi îi caută pe autori

Acuzaţii grave la adresa magistraţilor constănţeni. Ieri, la ieşirea către Valu lui Traian, a fost amplasat un banner uriaş, pe care scria: „Judecători corupţi la Constanţa". Totodată, pe gardul cimitirului Palas se putea citi, cu litere uriaşe: „Ruşine judecătoarei Cristina Radu, care eliberează clanul Spaniolul". Iar pe zidul sediului Camerei Notarilor Publici era inscripţionat: „Ruşine judecătoarei Cristina Radu! Eliberează clanul Spaniolul".

Nimeni nu ştie exact când a fost amplasat banner-ul şi când a fost mâzgălit gardul cimitirului. Ieri, la primele ore ale dimineţii, banner-ul fusese deja amplasat la ieşirea din oraş, către Valu lui Traian, undeva după sediul RAR, pe partea dreaptă. Banner-ul fusese legat cu o sfoară între doi copaci şi purta inscripţia: „Judecători corupţi la Constanţa". Ceva mai jos, pe gardul cimitirului, aceleaşi persoane scriseseră, cu litere uriaşe, „ruşine judecătoarei Cristina Radu, care eliberează clanul Spaniolul!". Nu a trecut mult şi aceleaşi semnale au început să apară şi din centrul oraşului. Pe sediul Camerei Notarilor Publici se putea observa un graffiti cu textul: „Ruşine judecătoarei Cristina Radu! Eliberează clanul Spaniolul!". Precizăm că Cristina Radu este judecătoarea care a decis punerea în libertate, la sfârşitul lunii ianuarie 2009, a şase inculpaţi, respectiv Stila Goşu, de 29 ani, Mitică Goşu, de 23 de ani, Ionuţ Vanghelici, de 29 de ani, Petrică Tomescu, de 36 de ani, Daniel Zorică, de 22 de ani, toţi din Constanţa, şi Vasilică Coşman, de 29 de ani, din Ovidiu, suspectaţi că ar fi apropiaţi ai lui Lucian Călimărea. Toţi au fost reţinuţi de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunilor de lipsire de libertate şi lovire şi alte violenţe.

Se caută autorii

Ulterior, au fost prezentaţi Judecătoriei Constanţa, dar magistraţii au respins propunerea de arestare, inculpaţii urmând a fi judecaţi în stare de libertate. Se pare că anumite persoane au fost nemulţumite de decizie şi au ales această formă de protest. Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a fost înştiinţată cu privire la existenţa banner-ului şi a inscripţiilor abia pe la orele prânzului. Imediat, un echipaj al Secţiei 4 Poliţie a fost trimis la locul faptei. Oamenii legii au dat jos banner-ul şi au dispus vopsirea gardului. Poliţiştii de la Secţia 3 au intrat şi ei în alertă. S-au deplasat la sediul Camerei Notarilor Publici, au constatat, au făcut fotografii. Potrivit legii, fapta constituie contravenţie la Legea nr 61/1991. Oamenii legii încearcă să-i identifice pe autorii faptei. Răzvan Vladimir Şerban Davidenco, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Constanţa, a fost obligat, în aceste condiţii, dă dea o declaraţie de presă. „Este un gest reprobabil, menit să creeze o presiune asupra justiţiei. Este pentru prima oară când ne confruntăm cu o astfel de situaţie. Tribunalul Constanţa a depus, astăzi, o plângere la Jandarmerie şi sperăm că autorii vor fi identificaţi. De altfel, soluţia la care se face referire a fost atacată cu recurs, iar instanţa superioară a menţinut decizia de eliberare, dispunând interdicţia de a părăsi localitatea pentru cei în cauză", a declarat el. Davidenco a precizat însă că judecătoarea Cristina Radu a fost liberă în cursul zilei de ieri şi nu a contactat-o pentru a-i cere un punct de vedere. La rândul său, comisarul-şef Aurelian Zaheu, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a precizat că poliţia nu a primit nicio plângere, dar s-a sesizat din oficiu. La ora închiderii ediţiei, poliţiştii audiau mai multe persoane suspecte că ar fi fost implicate.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • atentie 07 Feb, 2009 10:19 cred ca trebuie tratata cu foarte mare grija problema pt ca este un adevarat atac/santaj la judecatori.
  • piratul 07 Feb, 2009 09:16 nu trebuie cautat cel care a scris , si trebuie vazut daca nu cumva are dreptate, ca -ci daca va iesi lumea in strada satula de coruptie, saracie, etc., nu veti sti pe unde sa va ascundeti, asa ca ganditi. n.a. gardul dupa cum se vede apartine unui cimintir !!