Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:28 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Poliţiştii din Constanţa i-au prins, zilele acestea, pe unii cu „alba-neagra“. Dar pe politicienii cu „alba-neagra“ cine-i prinde?

ro

09 Jul, 2018 00:00 644 Marime text
Credeam că a dispărut marea manglă practicată prin Mamaia, Constanţa şi în toate părţile litoralului Mării Negre.
Jocul acela prin care unii şmecheri îi fraieresc pe naivii care cred că se pricep la toate şi se avântă să câştige: „alba-neagra“.
Ei bine, iată că nu este deloc aşa.
 
Şi zilele acestea, poliţiştii din Constanţa au găsit un asemenea grup care folosea, spre disperarea celor ce pierdeau, celebrul joc în care unul manevrează nişte pahare cu ceva în interior şi, prin distragerea atenţiei de către complicii lui, îi făceau să cadă într-o capcană.
De fapt, jocul este o scamatorie ieftină căreia cel ce se consideră câştigător îi devine, desigur, victimă.
 
Pentru că la „alba-neagra“ nu a câştigat decât cel ce manevrează jocul. Mai pe înţelesul tuturor, jocul necesită trei pahare de plastic, cutii de chibrituri, capace etc. şi o minge mică şi moale sau trei obiecte identice pe o faţă, dar unul dintre ele marcat pe spate.
Scopul jocului este de a ghici unde este mingea/cartea câştigătoare după ce operatorul a amestecat cărţile/paharele în faţa jucătorului.
Şi tot mai pe înţelesul tuturor, şi aici este ca în politica pe care o practică azi aleşii noştri.
Şi ei practică tot o politică gen alba-neagra cu cei care i-au ales.
 
Adică una le-au spus la alegeri şi alta fac acum.
O politică din care câştigători nu au ieşit niciodată decât cei aleşi, iar cei ce pierd sunt alegătorii care speră că va fi mai bine data viitoare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii