Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:41 06 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un consilier local dezvăluie Inspectoratul de Stat în Construcții a constatat neconformități privind emiterea PUD-ului pentru investiția de la Lupoaică (documente)

ro

11 May, 2020 00:00 3484 Marime text


În urma sesizărilor primite, Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța susține printr-o adresă că "s-au constatat neconformități privind emiterea documentației de urbanism" pentru PUD-ului elaborat de SC Bueno Comp SRL pentru investiția de la Lupoaică, care a fost în centrul unui scandal la începutul acestui an.

Adresa ISC a fost făcută publică de consilierul local municipal, Andrei Popescu, unul dintre cei care au sesizat insitutuțiile abilitate ale statului în momentul ostilităților din luna februarie, vezi secțiunea “documente”.
“Sincer, nu pot să țin acest răspuns doar pentru mine, ard de nerăbdare să vi-l împărtășesc. De fapt, este vorba despre două raspunsuri: primul, în care domnul prefect al județului Constanța, îmi spune că
"nu există temeiuri legale în vederea promovării unei acțiuni în contencios administrativ" și al doilea, în care Inspectoratului de Stat în Construcții, zice că, "s-au constatat neconformități privind emiterea documentației de urbanism". În concluzie, există temei legal de atacare în contencios administrativ a Hotararii Consiliului Local de aprobare a  PUD-ului aprobat prin HCLM 362/27.09.2018 emisă pentru construire imobil birouri și alimentație publică, initiator SC Bueno Comp SRL” – susține Andrei Popescu. Potrivit șefului ISC, Harry Boiagian, care semnează această adresă, neconfirmitățile au fost transmise și instituției Prefectului județului Constanța.

Vă reamintim în vara anului 2018, Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului, care s-a întrunit la sediul Primăriei Constanţa, a avut pe ordinea de zi şi solicitarea de avizare a PUD-ului pentru construire imobil S+P+3E-4E retras - birouri pentru organizaţii neguvernamentale şi alimentaţie publică, în suprafaţă de maximum 5% din aria construită desfăşurată, imobil situat la intersecţia bulevardului Tomis nr. 49A cu strada Traian. Investitor este SC Bueno Comp SRL.
Planul Urbanistic de Detaliu a fost generat de un teren cu suprafaţa de 718 mp, situat pe bulevardul Tomis nr, 49 A - strada Traian, având numărul cadastral 242348, pe care se doreşte realizarea unui imobil S+P+3 etaje-4 etaj retras, cu funcţiunea de birouri pentru organizaţii guvernamentale şi alimentaţie publică, în suprafaţă de maximum 5% din suprafaţa construită desfăşurată.
Terenul studiat este deţinut de Stelian şi Liliana Bucovală şi Enache şi Carmen-Diana Bucovală, fiind situat în zona peninsulară, lângă Tribunalul Constanţa şi zona Lupoaică din Constanţa.

Pe data de 15.06.2018, Bueno Comp SRL a primit răspuns de la Direcţia de Urbanism, Serviciul Strategii şi Planificare Urbană. „Prin prezenta, vă transmitem punctul de vedere exprimat de Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului întrunită în baza HCL nr. 283/30.09.2016, în şedinţa din data de 13.06.2018, urmare a reanalizării documentaţiei de urbanism PUD - construire imobil P+4E - birouri şi alimentaţie publică, bulevardul Tomis nr. 49, în contextul prezentării documentaţiei anexă la avizul emis de Ministerul culturii şi identităţii
naţionale sub nr. DPC 2894/02.05.2018, prezentată în vederea emiterii avizului arhitectului-şef.
Astfel, s-a recomandat de către comisie să se completeze memoriul general aferent PUD cu următoarele prevederi: este interzisă depăşirea limitei edificabilului cu console, balcoane sau bovindouri; înălţimea imobilului amplasat pe aliniament se va racorda la înălţimea exprimată în metri a frontului stradal la bd. Tomis, vizavi de amplasamentul studiat, urmând ca etajele superioare să fie retrase de la aliniament, în vederea diminuării impactului vizual negativ; volumetria şi faţadele prezentate la faza DTAC vor prelua elemente de valoare de la clădirile monument istoric cu care se află în relaţie de covizibilitate: culori, raport plin/gol; volumetria şi faţadele prezentate la faza DTAC vor fi prezentate spre avizare Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului.
 

Bueno Comp SRL, în datele Registrului Comerţului  

Înmatriculată în anul 2002, Bueno Comp SRL are sediul în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 400 de lei, integral vărsat, este compus din 40 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţi persoane fizice sunt Stelian Bucovală, născut pe 20.11.1968, în Brăila, şi Enache Bucovală, născut pe 17.04.1979, în Brăila, fiecare cu 50% din capitalul social. Tot ei sunt şi administratorii firmei, care se ocupă de „restaurante“.

 

Citește și:


Patronii de la Bueno, un nou demers pentru un imobil în zona Lupoaică din Constanţa. Ce au solicitat investitorii (document)

Patronii de la Bueno, un nou demers pentru ridicarea unui bloc în zona Lupoaică din Constanţa. Cum va arăta imobilul (galerie foto+document)
 
Cum va arăta blocul ridicat de patronii de la Bueno în zona Lupoaică din Constanţa. Imagini în premieră (galerie foto)
  
Stelian şi Enache Bucovală vor să modifice restaurantul Bueno din Constanţa
 
Proprietarii Bueno, un pas mare în ridicarea imobilului de lângă Palatul de Justiţie! Au autorizaţie pentru descărcare arheologică (galerie foto)
 
Fostul arhitect-şef Ionuţ Toma se ocupă de proiectare Consultare publică asupra PUD-ului pentru imobilul patronilor Bueno

Citește și: Prefectura, MINAC, Direcția pentru Cultură și reprezentanții Bueno Comp SRL au vorbit despre șantierul din zona peninsulară


LIVE TEXT Declarațiile instituțiilor abilitate să facă lumină în cazul șantierului de la Lupoaica (galerie foto)

Făgădău despre investiția familiei Bucovală de la Lupoaică - „Nu am mai văzut atâta emoție de la Cazino! Nu am să-mi reproșez nimic din punct de vedere legal!“

UPDATE Deputatul USR Stelian Ion, precizari legate de construcția imobilului de la „Lupoaică”

Concluziile Direcției Județene de Cultură Constanța, cu privire la săpăturile de la imobilul de lângă Lupoaică - „Aproape jumătate din suprafața ce urma a fi afectată de construire nu a fost cercetată”

UPDATE. Pământul excavat din situl arheologic de lângă “Lupoaică” care conține fragmente ceramice, dus pe un câmp din afara orașului (video) 

Ti-a placut articolul?

Comentarii