Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patronii de la Bueno, un nou demers pentru ridicarea unui bloc în zona Lupoaică din Constanţa. Cum va arăta imobilul (galerie foto+document)

ro

24 Mar, 2018 00:00 4954 Marime text
Solicitarea SC Bueno Comp SRL de avizare PUD-ului pentru construire imobil S+P+3E-4E retras - birouri şi alimentaţie publică în suprafaţă de maximum 5% din aria construită desfăşurată - se află pe ordinea de zi a şedinţei din data de 26 martie a Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa. Investiţia imobiliară este realizată pe bulevardul Tomis nr. 49A - strada Traian, zona Lupoaică.
 
Planul Urbanistic de Detaliu prevede construirea unui imobil S+P+3-4 retras, cu destinaţia birouri pentru organizaţii neguvernamentale şi alimentaţie publică, în suprafaţă desfăşurată de 5% din aria construită. Prin acest studiu sunt analizate posibilităţile de dezvoltare urbană a unei zone de construire delimitate de o tramă stradală existentă în intravilanul municipiului Constanţa, în zona centrală - peninsulă. PUD-ul a fost generat de un teren cu suprafaţa de 718 mp - bulevardul Tomis nr. 49A - strada Traian, număr cadastral 242348, pe care se doreşte realizarea unui imobil S+P+3-4 etaj retras, cu destinaţia birouri pentru organizaţii neguvernamentale şi alimentaţie publică, în suprafaţă desfăşurată de 5% din aria construită.
 
Conform Listei monumentelor istorice 2010, zona studiată se află în zona protejată a următoarelor monumentele istorice: situl arheologic Oraşul antic Tomis, Peninsula Constanţa, situl urban Zona Peninsulară Constanţa, Cercul Militar Constanţa, fosta Prefectură, Tribunalul Constanţa, fosta reşedinţă regală, Tribunalul Constanţa, Oficiul Romtelecom, Muzeul de Artă Populară Constanţa, Geamia „Hunchiar“.
 
Terenul studiat îi are ca proprietari pe Stelian şi Liliana Bucovală şi Enache şi Carmen-Diana Bucovală, în conformitate cu actele de proprietate, fiind situat în zona peninsulară, lângă Tribunalul Constanţa. În prezent, terenul este liber de construcţii. În vecinătatea terenului care face obiectul PUD se află terenuri aparţinând domeniului public şi privat al Primăriei Municipiului Constanţa şi terenuri proprietate privată aparţinând persoanelor fizice şi juridice. Zona studiată face parte dintr-o zona mixtă, predominând echipamentele publice, funcţiuni comerciale şi servicii. Amplasamentul studiat se găseşte în zona estică a Constanţei, mai exact pe bulevardul Tomis nr. 49A. Conform PUZ-ului peninsulei, aprobat prin HCLM 416/21.11.2003, terenul se află în zona CE1 - subzona instituţiilor administrative - zonă echipamente publice de interes municipal şi supramunicipal.
 
Investiţia imobiliară, iniţiată anul trecut
 
Reamintim că investitorii privaţi Enache şi Stelian Bucovală, deţinătorii Bueno Comp SRL (pe care funcţionează restaurantul Bueno), au anunţat că vor realiza o investiţie imobiliară lângă Palatul de Justiţie din Constanţa. Stelian şi Liliana Bucovală, Enache şi Carmen Diana Bucovală, cei care şi-au anunţat intenţia de a ridica un imobil pe bulevardul Tomis nr. 49A, în zona Palatului de Justiţie, au obţinut, pe data de 16 februarie 2017, de la Primăria Constanţa, Autorizaţia de construire nr. 135 cu obiectul „Descărcare arheologică şi organizare de şantier - investiţie SC Bueno Comp SRL“.
 
Investiţia imobiliară este realizată de Stelian Bucovală, Liliana Bucovală, Enache Bucovală şi Carmen Diana Bucovală, patronii restaurantului şi spaţiilor de cazare Bueno din Constanţa, Mamaia şi Satul de Vacanţă. Iniţial, patronii Bueno şi-au propus să ridice un imobil de opt etaje, dar planul le-a fost zădărnicit de urbaniştii municipalităţii, aceştia fiind nevoiţi să-şi limiteze pretenţiile. Astfel, investitorii au decis să înjumătăţească numărul etajelor şi să construiască un imobil cu regim de înălţime P+4E pe bulevardul Tomis nr. 49A, vizavi de Lupoaică.
 

Bueno Comp SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Înmatriculată în anul 2002, Bueno Comp SRL are sediul în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 400 de lei, integral vărsat, este compus din 40 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţi persoane fizice sunt Stelian Bucovală, născut pe 20.11.1968, în Brăila, şi Enache Bucovală, născut pe 17.04.1979, în Brăila, fiecare cu 50% din capitalul social. Tot ei sunt şi administratorii firmei, care se ocupă de „restaurante“. Printre activităţi secundare ale societăţii se numără: prelucrarea şi conservarea fructelor şi a legumelor, fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie, fabricarea de mâncăruri preparate, dezvoltare (promovare) imobiliară, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, comerţ cu ridicata de piese şi accesorii pentru autovehicule, comerţ cu amănuntul de piese şi accesorii pentru autovehicule, intermedieri în comerţul cu materii prime agricole, animale vii, materii prime textile şi cu semifabricate, intermedieri în comerţul cu combustibili, minereuri, metale şi produse chimice pentru industrie, comerţ cu ridicata al cerealelor, al seminţelor, al furajelor şi al tutunului neprelucrat, comerţ cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun, transporturi cu taxiuri, transporturi rutiere de mărfuri, servicii de mutare, hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare, facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată, parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere, alte servicii de cazare, baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor, cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii şi multe altele.
 
Bueno Comp SRL are următoarele puncte de lucru: municipiul Constanţa, strada Ştefan cel Mare nr. 6A; Mamaia, zona Jupiter - Junona; municipiul Constanţa, Satul de Vacanţă, Complex Comercial Migas Real, Căsuţa 3; municipiul Constanţa, bulevardul Tomis nr. 55.
 
În anul fiscal 2014, Bueno Comp SRL, cu 78 de salariaţi, a declarat o cifră de afaceri de 3.466.697 de lei şi un profit de zero lei. De asemenea, în anul fiscal 2015, societatea a avut 83 de salariaţi, a declarat o cifră de afaceri de 5.697.017 lei şi un profit de 1.091.370 de lei. Situaţia financiară pe anul 2016 a firmei este următoarea: 81 de salariaţi, o cifră de afaceri de 7.620.963 de lei şi un profit de 2.190.813 lei.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă de Bueno Comp SRL la Primăria Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Cum va arăta blocul ridicat de patronii de la Bueno în zona Lupoaică din Constanţa. Imagini în premieră (galerie foto)

Stelian şi Enache Bucovală vor să modifice restaurantul Bueno din Constanţa

Proprietarii Bueno, un pas mare în ridicarea imobilului de lângă Palatul de Justiţie! Au autorizaţie pentru descărcare arheologică (galerie foto)

Fostul arhitect-şef Ionuţ Toma se ocupă de proiectare Consultare publică asupra PUD-ului pentru imobilul patronilor Bueno

Ce vor spune constănţenii? Consultare pentru PUD-ul iniţiat de patronii de la Bueno. Vor un bloc lângă Palatul de Justiţie!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • constantean 02 Feb, 2019 18:08 Foarte urat! Ne uitam originile si ne pierdem identitatea, ingropand si distrug-and ramasitele antice.
  • constantean 25 Mar, 2018 19:00 Foarte frumos! Se schimba in frumos zona din jurul judecatoriei Constanta.