Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:24 16 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum va arăta blocul ridicat de patronii de la Bueno în zona Lupoaică din Constanţa. Imagini în premieră (galerie foto)

ro

07 Feb, 2018 00:00 5640 Marime text
Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa se va întruni astăzi, ora 10.00, într-o nouă şedinţă de lucru. Pe ordinea de zi se află şi solicitarea de avizare a PUD-ului iniţiat de societatea Bueno Comp SRL. Este vorba despre proiectul privind construirea unui imobil S+p+3E-4E retras, situat pe bulevardul Tomis nr. 49A, strada Traian, zona Lupoaică.
 
Planul Urbanistic de Detaliu prevede construirea unui imobil S+P+3 -4 retras, cu destinaţia birouri pentru organizaţii neguvernamentale şi alimentaţie publică, în suprafaţă desfăşurată de 5% din aria construită desfăşurată. Prin acest studiu sunt analizate posibilităţile de dezvoltare urbană a unei zone de construire delimitate de o tramă stradală existentă în intravilanul municipiului Constanţa, în zona centrală - peninsulă.
 
Planul Urbanistic de Detaliu a fost generat de un teren cu suprafaţă de 718 mp - bulevardul Tomis nr. 49A - strada Traian, număr cadastral 242348, pe care se doreşte realizarea unui imobil S+P+3-4 etaj retras, cu destinaţia birouri pentru organizaţii neguvernamentale şi alimentaţie publică, în suprafaţă desfăşurată de 5% din aria construită desfăşurată.
 
Conform Listei monumentelor istorice 2010, zona studiată se află în zona protejată a următoarelor monumentelor istorice: situl arheologic Oraşul antic Tomis, Peninsula Constanţa, situl urban Zona Peninsulară Constanţa, Cercul Militar Constanţa, fosta Prefectură, Tribunalul Constanţa, fosta reşedinţă regală, Tribunalul Constanta, Oficiul Romtelecom, Muzeul de Artă Populară Constanţa, Geamia „Hunchiar“.
 
Terenul studiat îi are ca proprietari pe Stelian şi Liliana Bucovală şi Enache şi Carmen-Diana Bucovală, în conformitate cu actele de proprietate, fiind situat în zona peninsulară, lângă Tribunalul Constanţa. În prezent, terenul este liber de construcţii. În vecinătatea terenului care face obiectul PUD se află terenuri aparţinând domeniului public şi privat al Primăriei Municipiului Constanţa şi terenuri proprietate privată aparţinând persoanelor fizice şi juridice.
 
Zona studiată face parte dintr-o zona mixtă, predominând echipamentele publice, funcţiuni comerciale şi servicii. Amplasamentul studiat se găseşte în zona estică a Constanţei, mai exact pe bulevardul Tomis nr. 49A. Conform PUZ-ului peninsulei, aprobat prin HCLM 416/21.11.2003, terenul se află în zona CE1 - subzona instituţiilor administrative - zonă echipamente publice de interes municipal şi supramunicipal.
 

Concluzii şi măsuri luate în continuare

 
Reglementările propuse prin prezenta documentaţie de urbanism se înscriu în prevederile art. 32, alin. (1), lit. b) - Legea nr.
350/2001, cu modificările ulterioare. Ele detaliază reglementările aprobate prin PUZ. Funcţiunea propusă este compatibila cu funcţiunea predominantă a zonei şi respecta principalele obiective ale activităţii de urbanism: îmbunătăţirea condiţiilor de viaţa prin eliminarea disfuncţionalităţilor, asigurarea accesului la infrastructuri, servicii publice convenabile pentru toţi locuitorii; utilizarea eficientă a terenurilor, în acord cu funcţiunile urbanistice adecvate; extinderea controlată a zonelor construite; asigurarea calităţii cadrului construit, amenajat şi plantat. Reglementările urbanistice propuse prin prezenta documentaţie, necesare coordonării dezvoltării urbanistice viitoare a terenului, contribuie la dezvoltarea spaţială echilibrată, la protecţia patrimoniului natural şi construit, la îmbunătăţirea
condiţiilor de viaţă, precum şi la asigurarea coeziunii teritoriale, respectând prevederile art. 2 al Legii nr. 350/2001, cu modificările ulterioare.
 

Investiţia imobiliară, iniţiată anul trecut

 

Reamintim că investitorii privaţi Enache şi Stelian Bucovală, deţinătorii Bueno Comp SRL (pe care funcţionează restaurantul Bueno), au anunţat că vor realiza o investiţie imobiliară lângă Palatul de Justiţie din Constanţa. Stelian şi Liliana Bucovală, Enache şi Carmen Diana Bucovală, cei care şi-au anunţat intenţia de a ridica un imobil pe bulevardul Tomis nr. 49A, în zona Palatului de Justiţie, au obţinut, pe data de 16 februarie 2017, de la Primăria Constanţa, Autorizaţia de construire nr. 135 cu obiectul „Descărcare arheologică şi organizare de şantier - investiţie SC Bueno Comp SRL“. Investiţia imobiliară este realizată de Stelian Bucovală, Liliana Bucovală, Enache Bucovală şi Carmen Diana Bucovală, patronii restaurantului şi spaţiilor de cazare Bueno din Constanţa, Mamaia şi Satul de Vacanţă.
 
Iniţial, patronii Bueno şi-au propus să ridice un imobil de opt etaje, dar planul le-a fost zădărnicit de urbaniştii municipalităţii, aceştia fiind nevoiţi să-şi limiteze pretenţiile. Astfel, investitorii au decis să înjumătăţească numărul etajelor şi să construiască un imobil cu regim de înălţime P+4E pe bulevardul Tomis nr. 49A, vizavi de Lupoaică.
 

Bueno Comp SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Înmatriculată în anul 2002, Bueno Comp SRL are sediul în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 400 de lei, integral vărsat, este compus din 40 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţi persoane fizice sunt Stelian Bucovală, născut pe 20.11.1968, în Brăila, şi Enache Bucovală, născut pe 17.04.1979, în Brăila, fiecare cu 50% din capitalul social. Tot ei sunt şi administratorii firmei, care se ocupă de „restaurante“.
 
Printre activităţi secundare ale societăţii se numără: prelucrarea şi conservarea fructelor şi a legumelor, fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie, fabricarea de mâncăruri preparate, dezvoltare (promovare) imobiliară, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, comerţ cu ridicata de piese şi accesorii pentru autovehicule, comerţ cu amănuntul de piese şi accesorii pentru autovehicule, intermedieri în comerţul cu materii prime agricole, animale vii, materii prime textile şi cu semifabricate, intermedieri în comerţul cu combustibili, minereuri, metale şi produse chimice pentru industrie, comerţ cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat, comerţ cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun, transporturi cu taxiuri, transporturi rutiere de mărfuri, servicii de mutare, hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare, facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată, parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere, alte servicii de cazare, baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor, cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii şi multe altele.
 
Bueno Comp SRL are următoarele puncte de lucru: municipiul Constanţa, strada Ştefan cel Mare nr. 6A; Mamaia, zona Jupiter - Junona; municipiul Constanţa, Satul de Vacanţă, Complex Comercial Migas Real, Căsuţa 3; municipiul Constanţa, bd. Tomis nr. 55.
 
În anul fiscal 2014, Bueno Comp SRL, cu 78 de salariaţi, a declarat o cifră de afaceri de 3.466.697 de lei şi un profit de zero lei. De asemenea, în anul fiscal 2015, societatea a avut 83 de salariaţi, a declarat o cifră de afaceri de 5.697.017 lei şi un profit de 1.091.370 de lei. Situaţia financiară pe anul 2016 a firmei este următoarea: 81 de salariaţi, o cifră de afaceri de 7.620.963 de lei şi un profit de 2.190.813 lei.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă de Bueno Comp SRL la Primăria Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Stelian şi Enache Bucovală vor să modifice restaurantul Bueno din Constanţa

Proprietarii Bueno, un pas mare în ridicarea imobilului de lângă Palatul de Justiţie! Au autorizaţie pentru descărcare arheologică (galerie foto)

Fostul arhitect-şef Ionuţ Toma se ocupă de proiectare Consultare publică asupra PUD-ului pentru imobilul patronilor Bueno

Ce vor spune constănţenii? Consultare pentru PUD-ul iniţiat de patronii de la Bueno. Vor un bloc lângă Palatul de Justiţie!

Descoperire istorică în buricul Constanţei! Probleme pentru proprietarii restaurantului Bueno? (galerie foto)

Încă un spaţiu verde din Constanţa înghiţit de construcţii. Familia Bucovală vrea o investiţie complexă lângă Palatul de Justiţie

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii