Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prorectorul Ion Bordeianu - „Este foarte greu să ţii în frâu Universitatea Ovidius” Ce propuneri pentru alegerea rectorului au fost discutate, ieri, la dezbaterea publică (galerie foto)

ro

25 Oct, 2013 00:00 3247 Marime text
Dezinteres total al celor peste 700 de cadre didactice ale Universităţii Ovidius faţă de soarta celei mai mari instituţii de învăţământ superior din Dobrogea. Doar patru cadre didactice şi un student au participat, ieri, la cea dea doua dezbatere publică, organizată pentru stabilirea modalităţii de alegere a noului rector. Reamintim că profesorii universitari nu au dar curs invitaţiei senatului nici la prima dezbatere publică. Doar reprezentanţii presei locale, atât a celei scrise, cât şi a posturilor de televiziune, au fost prezenţi în Aula Magna, unde s-a desfăşurat evenimentul. Dezbaterea de ieri a fost moderată de actualul ordonator de credite prorectorul prof.univ. dr. Ion Bordeianu, preşedintele Senatului, prof.univ.prof.dr. Petre Bodei, prof.univ.dr. Mirela Damian şi şeful Serviciului Juridic şi Contencios, jr. Loredana-Maximiliana Dan.
 
„Nici nu ştiu cum să mă adresez: Stimaţi participanţi sau Stimate scaune. Sper că la ultima dezbatere publică,care va avea loc pe 1 noiembrie, să participe mai multe cadre didactice. Trebuie să stabilim cât mai repede cum va fi ales noul rector. Iar acest lucru îl vom afla la referendumul din 11 noiembrie”, a declarat preşedintele Senatului, prof.univ.dr. Petre Bodei, care a precizat că Senatul i-a desemnat deja pe cei şapte membri ai Biroului Electoral Central şi pe cei 15 membri ai celor trei secţii de votare (câte cinci membri pentru o secţie de votare).

La rândul său, actualul ordonator de credite, prorectorul prof.univ.dr. Ion Bordeianu, a subliniat că alegerea prin concurs a rectorului va dura prea mult. „Situaţia în care a fost, este şi va fi Universitatea Ovidius este critică. Viitorul rector trebuie să vină cu un program de management, pe care îl va implementa. Acesta trebuie să aleagă şi o echipă, care îi va fi fidelă. Suntem într-o situaţia excepţională şi suntem nevoiţi să luăm măsuri excepţionale. Spre exemplu, suspendarea din funcţie a rectorul Epure. De aceea, trebuie să stabilim cât mai curând modalitatea de alegere a noului rector. Alegerea „concursului” pentru stabilirea viitorului rector va fi de durată. Cred că cea mai bună alegere este să desemnăm rectorul prin vot universal, liber şi secret. În România, nicio universitate nu a optat pentru alegerea rectorului prin concurs. Fac un apel către toate cadrele didactice să se prezinte la referendumul din 11 noiembrie, ca să avem cvorum şi să putem valida rezultatul”, a prorectorul prof.univ.dr. Ion Bordeianu.
 
Actualul ordonator de credite nu-şi doreşte funcţia de rector
 
Vorbind despre funcţia pe care o ocupă de o lună şi jumătate, cea de ordonator principal de credite, prof.univ.dr. Ion Bordeianu a zic că „este foarte greu”. „În fiecare zi descopăr ceva nou, Cu cât „scormonesc” mai mult, cu atât aflu mai multe. Este greu să ţii în frâu Universitatea Ovidius. Este mult mai greu decât atunci când eram directorul Spitalului Judeţean Constanţa”, a declarat prof.univ.dr. Ion Bordeianu.
 
Referendum pe 11 noiembrie
 
Reamintim că pe 24 octombrie a avut loc prima dezbatere publică, din cele trei, organizate de Universitatea Ovidius pentru stabilirea modalităţii de alegere a noului rector. Dezbaterea a fost moderată de prorectorul prof. univ. dr. Victor Ploae, de vicepreşedintele Senatului, prof. univ. dr. Ion Botescu, de preşedintele Comisiei de specialitate a Senatului pentru educaţie şi formare continuă, prof. univ. dr. Elisabeta Chirilă, şi de şeful Serviciului Juridic şi Contencios, jr. Loredana-Maximiliana Dan. Pe 8 octombrie, Senatul Universităţii Ovidius a votat organizarea pe data de 11 octombrie a unui referendum pentru stabilirea modalităţii de alegere a noului rector. Pentru referendum, care se va desfăşura în cantina Universităţii, vor fi stabilite trei secţii de vot. Senatul a desemnat 7 membri ai Comisiei Electorale Centrale şi câte cinci membri pentru fiecare din cele trei secţii de votare. În cazul lipsei de cvorum, Senatul va decide data organizării unui noi referendum: nu mai târziu de două săptămâni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii