Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:10 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul continuă să facă avere Mazăre şi-a depus cea mai recentă declaraţie de avere sub control judiciar (document)

ro

19 Jul, 2014 00:00 4935 Marime text
Pe data de 13 iunie, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, şi-a depus cea mai recentă declaraţie de avere. În urma unei comparaţii, constatăm că între noua declaraţie şi cea din 11 iunie 2013 există nişte diferenţe. Astfel, edilul-şef deţine două terenuri intravilane în Bucureşti şi un teren (altă categorie de extravilan) de 1,7 hectare, „concesiune Madagascar“. Social-democratul are un apartament de 184,43 de metri pătraţi, situat în Bucureşti şi construit în regie proprie, în 2013. Până aici nimic nou.

Două autoturisme noi

Noutăţi sunt însă la capitolul bunurilor mobile. Primarul nu mai deţine doar o şalupă cu motor Bayliner şi o remorcă peridoc, ci şi un autoturism Jeep Willys, fabricat în 1968, şi un autoturism „Jaguare-Type Sirie III 5.3.Cabrio“, fabricat în 1974. Ambele bunuri au fost dobândite, potrivit declaraţiei de avere, prin „factură“(!).
Ca şi până acum, şeful municipalităţii constănţene nu deţine bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro.

Trei societăţi noi, new entry

În ceea ce priveşte activele financiare, în această declaraţie de avere figurează un cont curent de 4.629 de euro, deschis în 2013 la Raiffeisen Bank, suma de 290.000 de euro, deţinută cash, precum şi două carduri de credit la Raiffeisen Bank şi Banca Transilvania, „dar fără cash colateral“.
Radu Mazăre are acţiuni şi părţi sociale în SC Sigma Trading SA, SC Ideea Contrast SRL, SC Comtext SA, SC Xenoti SRL, SC Conpress Group SRL, SC Royal Distribution Services SRL. Mai nou, primarul Constanţei deţine acţiuni şi părţi sociale şi în SC Eurosantis Com Invest SA, în SC Alliance Qwest Company SA şi în SC Silk Estate SA. Aceste trei din urmă societăţi nu figurau în declaraţia de avere din 11 iunie 2013.

Edilul-şef al Constanţei a acordat împrumuturi în nume personal către SC Nisipuri SA (1.612.875 de lei) şi către SC Xenoti SRL (16.499 de lei, 47.695 de lei şi 42.060 USD).
Interesant este însă că, potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Ioanis Poulos Skantzikas îi datorează lui Radu Mazăre 600.000 de euro, adică exact atât cât îi datora şi anul trecut. În luna aprilie, la ieşirea din arest, atunci când a fost reţinut în Dosarul Henri Coandă, în care este cercetat sub aspectul săvârşirii de luare de mită şi sub cel al săvârşirii a două infracţiuni de fals în declaraţii, Mazăre declara că banii din contul său - suma de 175.000 de euro - ar proveni dintr-o datorie a unui grec. Curios, în cea mai recentă declaraţie de avere, cetăţeanul grec pe nume Ioanis Poulos Skantzikas îi datorează lui Radu Mazăre tot 600.000, deci niciun leu în minus. Aşadar, de datoria cărui cetăţean grec vorbea edilul-şef în primăvara acestui an, din moment ce datoria lui Skantzikas este aceeaşi? Amintim că Radu Mazăre este cercetat de procurorii DNA sub control judiciar, în dosarul campusului social „Henri Coandă“, alături de afaceristul israelian Avraham Morgenstern.

SC Alliance Qwest Company SRL 

În ceea ce priveşte noile firme în care liderul PSD Constanţa are acţiuni şi părţi sociale, acestea sunt, aşa cum am menţionat anterior, SC Eurosantis Com Invest SA, SC Alliance Qwest Company SA şi SC Silk Estate SA.
Înregistrată la Registrul Comerţului în luna august a anului trecut, SC Alliance Qwest Company SRL provine din divizare parţială. Acţionar în firmă este KLD Services SRL, în calitate de fondator. Persoanele fizice care deţin acţiuni în această societate sunt Nicuşor Constantinescu (fondator), preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, care deţine 19.450 de lei, având o cotă de participare de 7,84%, Nelu Mirea, care deţine 23.06% din acţiuni, George Secărea - 22.8% şi Radu Mazăre - 7.83%. O cotă de 7.06% este deţinută şi de alţi acţionari. Administratorul firmei este Septimiu Manual-Răduca, al cărui mandat expiră în august 2017. Firma are ca domeniu principal de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Eurosantis Com Invest SA 

Eurosantis Com Invest SA provine, de asemenea, din divizare parţială şi a fost înregistrată pe data de 21 august 2013. Acţionari persoane juridice în firmă sunt SC KLD Services SRL (fondator) şi Eurosantis SRL (fondator). Acţionari persoane fizice sunt, aşa cum reiese din datele disponibile pe Registrul Comerţului, Radu Mazăre (fondator) şi Nicuşor Constantinescu (fondator). În firmă există, de asemenea, „asociaţi listă“. Administratorul Eurosantis Com Invest SA este Ionel Căpraru. Ca şi firma precedentă, Eurosantis Com Invest SA are ca domeniu de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Silk Estate SA

 Curios, şi Silk Estate SA a fost înfiinţată tot pe data de 21 august 2013 şi provine tot din divizare parţială. Acţionari persoane juridice sunt aceleaşi KLD Services SRL şi Eurosantis SRL. Acţionari persoane fizice sunt George Secărea, Nelu Mirea, Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre. Şi în această societate există „asociaţi listă“. Administratorul societăţii este Marius Petre Săvulescu. Firma are ca activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. „Text suplimentar activitate principală: excepţie leasing“, se menţionează în Registrul Comerţului.

Venituri 

Nu mai puţin important, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, Radu Mazăre a realizat, în calitate de primar, un venit de 32.235 de lei. În cea mai recentă declaraţie de avere figurează, de asemenea, o „vânzare de acţiuni contract în rate” către Enterprises Inc of Monrovia Grecia, contra sumei de 80.000 de euro, dar şi um împrumut restituit de Nisupuri SA, în valoare de 13.435 lei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii