Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valentin Răducu Preda rămâne sub control judiciar

ro

29 Jan, 2018 00:00 2825 Marime text
Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi ex-consilier al lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, în perioada în care acesta a fost edilul-şef al oraşului, rămâne sub control judiciar.
 
Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătorii Curţii Supreme a României. Amintim că despre Valentin Răducu Preda s-a spus că ar fi plecat în Madagascar împreună cu Radu Ştefan Mazăre.
 
Revenind la dosarul aflat pe rolul Înaltei Curţi, Valentin Răducu Preda a fost condamnat, în primă instanţă, la patru ani de închisoare pentru divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului, cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, în formă continuată, trei ani pentru favorizarea infractorului. Instanţa a contopit pedepsele închisorii, astfel că lui Valentin Răducu Preda i s-a aplicat pedeapsa cea mai grea, şi anume cinci ani de închisoare, la care s-a adăugat sporul de un an de închisoare, urmând ca, în final, să execute pedeapsa rezultantă de şase ani de închisoare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii