Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:42 19 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky rămân sub control judiciar

ro

26 Oct, 2017 00:00 1508 Marime text
Judecătorul Ionuţ Mihai Matei, şeful Structurii de Securitate din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, a decis ca atât Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, cât şi omul de afaceri Sorin Strutinsky să rămână sub control judiciar.
 
Hotărârea a fost luată în dosarul în care Radu Mazăre a fost deferit Justiţiei alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky, de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre care se află şi cinci salariaţi, la acel moment, ai Primăriei Constanţa!
 
„Constată legală şi temeinică măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Mazăre Radu Ştefan (...), măsură pe care o menţine începând cu data de 24 octombrie 2017, dar nu mai mult de 60 de zile. Respinge cererea de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar, formulată de inculpatul Mazăre Radu Ştefan. (…) Constată legală şi temeinică măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Strutinsky Sorin Gabriel, măsură pe care o menţine începând cu data de 24 octombrie 2017, dar nu mai mult de 60 de zile. Respinge cererea de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar, formulată de inculpatul Strutinsky Sorin Gabriel“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
În cauză, Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este bănuit de luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale). Sorin Strutinsky este suspectat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.
 
Mai mult decât atât, în dosar au fost trimise în judecată şi alte persoane, printre acestea aflându-se cinci angajaţi (la acel moment) ai Primăriei Constanţa şi Gabriel Marius Stan, fost viceprimar al municipiului Constanţa, acuzaţi de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii