Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Managementul cozilor şi teoria importată din Israel Şmecheria Primăria - City Park Mall (galerie foto)

ro

03 Nov, 2010 01:35 4816 Marime text
deschidere.jpgIeri, la inaugurarea oficială a celor două servicii ale Primăriei Constanţa de la City Park Mall, nimeni nu a înţeles exact dacă municipalitatea plăteşte chirie pentru spaţiul pe care îl foloseşte în interesul constănţenilor sau nu

Enervat la culme de cei care-l întrebau insistent despre contactul de închiriere pe care îl are cu mall-ul, primarul Radu Mazăre a spus prima dată că „Primăria nu plăteşte nimic pentru spaţiile pe care le foloseşte la mall". Ulterior, s-a răzgândit: „cel puţin pe o perioadă de jumătate de an nu vom plăti nimic, pentru că nu avem voie să angajăm nicio cheltuială". Într-un final, şi directorul mall-ului, Sorin Scântei, a spus că acest contract cu Primăria este încheiat pe doi ani.

inaugurare_Mall.jpgToată suflarea directorilor din Primăria Constanţa, în frunte cu edilul Radu Mazăre, proaspăt întors din concediu, a venit ieri să vadă cum funcţionează cele două servicii ale Primăriei la Sky Level-ul din City Park Mall. Chiar dacă cele două servicii puncte, Centrul pentru Informare Cetăţeni şi Serviciul Public Comunitar pentru Evidenţa Populaţiei, funcţionează de două, respectiv o săptămână, abia ieri reprezentanţii autorităţilor locale au reuşit să vină într-o inspecţie la faţa locului să vadă cum stau lucrurile într-un loc mult mai civilizat decât cele în care funcţionau până acum. Dacă la Centrul pentru Informare Cetăţeni nu era aşa mare aglomeraţie, la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, cele câteva zeci de persoane aşteptau la un rând de câţiva metri în afara sediului, la fel ca şi la celălalt în care funcţionau până acum.

Chiar dacă anumite surse din Primărie susţineau ieri că autorităţile locale plătesc pentru spaţiile pe care le ocupă, aşa cum plăteau şi la celelalte sedii în care funcţionau, edilul constănţean a respins ipoteza, în repetate rânduri, întărind faptul că instituţia condusă de el, cel puţin în următorii doi ani, nu va plăti nimic conducerii mall-ului. Alte voci susţineau însă că acest contract este semnat pe trei ani.

Afacere evreiască

„Uite aşa am făcut noi o treabă evereiască. Primăria nu plăteşte nimic pentru spaţiile ce le-a făcut. Cei de aici au avut această idee, practicată în mai multe mall-uri din lume şi în câteva din ţară. Au venit cu propunerea către noi, unde să comasăm toate serviciile, şi am discutat şi despre un management al cozilor, care sper să nu mai fie. Pentru cei de la mall este un beneficiu, va fi un trafic mai mare şi un potenţial pentru cei care au magazine aici. Cel puţin pe o perioadă de jumătate de an nu vom plăti nimic, pentru că nu avem voie să angajăm nicio cheltuială. Probabil, după această perioadă vom plăti utilităţile, curentul şi încălzirea, care se plătesc oricum. Plată pentru chirie nu există în contract", a declarat enervat Mazăre, deranjat de insistenţele legate de plata unei chirii pentru spaţiile folosite.

În ceea ce priveşte economia care se face la buget cu această mutare, edilul constănţean a susţinut că nu a făcut un calcul în această privinţă. Cu alte cuvinte, economie există, dar nu se ştie în ce constă aceasta: „M-aş muta şi eu aici. La aglomeraţia în care stau funcţionarii Primăriei, claie peste grămadă, normal că ar fi mai bine să ne mutăm aici", a mai adăugat Mazăre.

„Mutarea serviciilor, un fel de a ne lupta cu criza"

În schimb, directorul mall-ului, Sorin Scântei, a declarat ferm că Primăria nu le plăteşte lor nicio chirie şi că aceştia vor rămâne în spaţiul de la etajul 2 pe toată perioada pentru care au contract: „Altă destinaţie nu le vom putea da decât aceasta unde sunt acum, de la etajul 2. Momentan, contractul cu Primăria este încheiat pe doi ani", a precizat directorul.

Beneficiul în acest caz, după cum susţine managerul mallului este doar fluxul mai mare de clienţi care vor ajunge în spaţiul comercial şi care ar putea fi atraşi şi mai uşor către magazine: „Şi acest lucru este un fel de-al nostru de a ne lupta cu criza, de a mări numărul de clienţi când puterea de cumpărare scade".

Aşa cum chiar directorul spaţiului comercial susţinea în urmă cu ceva vreme, într-o lună va fi pus în aplicare un sistem de management al cozilor implementat după un program importat din Israel. „Cu sistemul de management al cozilor, cetăţenii vor veni, îşi vor lua un bon, se vor plimba prin mall şi vor reveni când le vine rândul. Acest lucru îl vor vedea pe o plasmă. Sistemul va fi gata într-o lună, va fi adus din Israel, şi în ţară nu există niciunde acest sistem implementat".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • rita 03 Nov, 2010 10:44 SARMANUL ELLAN NU PRIMESTE NIMIC PT CHIRIE ... DOAMNE ,DOAMNE DAR DUPA SASE LUNI VOM MAI VEDEA
  • Activistu 03 Nov, 2010 00:12 Minca ceva FASOLEA. Afacerile cu camatari internationali nu-i v-a tine de cald dupa gratii.