Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laboratorul RMN al Spitalului Judeţean Constanţa aşteaptă un aviz. Când va deveni funcţional. Ce spune managerul Cătălin Grasa

ro

10 May, 2018 00:00 5701 Marime text
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa acord de mediu pentru amenajarea laboratorului RMN, cu amplasare aparat imagistică Sigma Explorer.
 
„Este vorba despre echipamente performante de imagistică medicală, constând într-un aparat de rezonanţă magnetică şi un sistem de arhivare a imaginilor medicale (PACS), achiziţionate de Ministerul Sănătăţii. Acum suntem în faza obţinerii avizelor. Sper că în toamnă laboratorul va fi funcţional“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Cătălin Grasa.
 
Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a anunţat publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Amenajare laborator RMN şi cu amplasare aparat imagistică Sigma Explorer 1,5 tone, nivel 1, parter - corpul ambulatoriu Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa“. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, strada Unirii nr. 23, zilnic, între orele 9.00 şi 13.00, şi la adresa titularului - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, între orele 9.00 - 13.00.
 
Reamintim că echipamentele performante de imagistică medicală, constând într-un aparat de rezonanţă magnetică şi un sistem de arhivare a imaginilor medicale (PACS), sunt achiziţionate de Ministerul Sănătăţii, cu finanţare din partea Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), în cadrul proiectului privind reforma sectorului sanitar Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar - împrumut nr. 83620-RO.
 
În luna ianuarie 2018, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a participat la sediul Guvernului României, la semnarea acestor contracte. Cu ajutorul acestei aparaturi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa îşi va reduce considerabil cheltuielile generate de achitarea serviciilor de imagistică unui operator privat, iar banii economisiţi vor fi redirectionaţi către alte secţii din cadrul spitalului.
 
„Valoarea acestor echipamente este inestimabilă pentru noi, având în vedere că oferă pacienţilor posibilitatea de a fi diagnosticaţi mult mai repede şi cu precizie mai mare. Este esenţial ca Spitalul Judeţean Constanţa să deţină echipamente medicale performante, mai ales în contextul în care, în timpul sezonului estival, numărul pacienţilor creşte, având în vedere că pe litoral ajung vara chiar şi un milion de vizitatori“, a precizat Marius Horia Ţuţuianu.
 
Alături de preşedintele Consiliului Judeţean, la semnarea contractelor a fost prezent şi managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, Cătălin Grasa.
 
Menţionăm că, în acest moment, în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, servicii de imagistică oferă doi operatori privaţi: Medimar Imagistic Services şi Pozimed. La momentul semnării contractelor de finanţare, ministrul Sănătăţii de la acea vreme a declarat că niciun aparat de imagistică achiziţionat prin intermediul unui împrumut de la Banca Mondială nu va fi livrat pentru a sta în cutie, iar aparatele vor fi redirecţionate în situaţia în care nu se va găsi loc în unităţile medicale în care trebuie să funcţioneze.
 
Citeşte şi:
 
Privaţii care asigură servicii de imagistică ies din schemă. Din septembrie, RMN-ul Spitalului Judeţean Constanţa va putea fi utilizat doar în baza asigurării de sănătate

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cristian 10 May, 2018 14:23 Și cât vom astepta, la rând? Întreb pentru o prietena😉.