Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Complex modern la Vaslui. Constanța a optat pentru varianta mai ieftină de bazin olimpic! (DOCUMENTE)

ro

02 Jul, 2022 00:00 2693 Marime text
  • Consilierii locali au aprobat studiul de prefezabilitate pentru obiectivul de investiții „Construire bazin olimpic în municipiul Constanța“
  • Amplasamentul viitorului bazin de 50m se află în apropierea cartierelor rezidențiale Tomis Plus și Boreal
  • Potrivit studiului de prefezabilitate, valoarea investiției ar urma să ajungă la aproximativ 47,5 milioane de lei, inclusiv TVA
  • Din studiul de prefezabilitate, postat chiar pe site-ul Primăriei Constanța, reiese că inițiatorul, primarul Vergil Chițac, a optat pentru varianta ieftină de bazin olimpic
  • Fosta mare înotătoare Beatrice Câşlaru recomandă administrației construirea de bazine didactice, măcar în câteva cartiere din oraș
 
În ședința de Consiliu Local Municipal din luna iunie, consilierii locali au aprobat studiul de prefezabilitate pentru obiectivul de investiții „Construire bazin olimpic în municipiul Constanța“.

Amplasamentul viitorului bazin de 50m se află în apropierea cartierelor rezidențiale Tomis Plus și Boreal.

Amprenta construcției va fi de 5.225mp, iar suprafața de teren necesară este de circa 12.000 mp.

Potrivit studiului de prefezabilitate, valoarea investiției ar urma să ajungă la aproximativ 47,5 milioane de lei, inclusiv TVA.



Numai că, din studiul de prefezabilitate, postat chiar pe site-ul primăriei Constanța, reiese că inițiatorul, primarul Vergil Chițac a optat pentru varianta ieftină de bazin olimpic, așa cum notează Forța Dreptei, filiala Constanța.
 
Studiul de prefezabilitate includea două opțiuni: bazin olimpic cu 600-800 de locuri (ce a fost propus spre aprobare consilierilor locali) și bazin olimpic, un bazin semiolimpic și un bazin de înot pentru copii, cu aproximativ 989 de locuri cu un cost mai mare dar și cu baza materială demnă de un municipiu cu pretenții.


Cea de-a doua variantă a acestui proiect se implementează la Vaslui, de Ministerul Dezvoltării prin Compania Naţională de Investiţii iar structura va fi dotată cu trei bazine de înot.

Bazinul de înot olimpic va fi construit pe un regim de înălţime S+P+M (subsol + parter + mezanin) şi va avea trei bazine de înot (un bazin de 50 x 25 metri pentru concursuri internaţionale, un bazin de 25 x 12,5 metri pentru antrenamente, un bazin de 25 x 12,5 metri pentru copii), precum şi toate spaţiile anexe necesare, spun reprezentanţii Ministerului Dezvoltării. Bazinul de înot de dimensiuni olimpice care va fi construit Vaslui va fi prevăzut cu un sistem de 126 de panouri solare cu câte 30 de tuburi vidate montate pe o structură metalică în parcare, pentru a nu încărca acoperişul construcţiei proiectate.
 
„Așadar, Vasluiul va avea o bază olimpică ce presupune trei bazine, Constanța va avea (dacă vreodată se va face acest proiect) un singur bazin olimpic. Consider că un astfel de proiect trebuie gândit foarte bine, lăsând la o parte emoțiile de moment și dorința primarului de a-și face companie electorală în clipa în care România are un dublu medaliat olimpic la înot”, este de părere deputatul Bogdan Bola, care face parte din grupul parlamentarilor independenți care aparțin partidului Forța Dreptei din Camera Deputaților.
 

Despre acest proiect anunțat de primarul Vergil Chițac a comentat în mediul online și fosta mare înotătoare Beatrice Câşlaru.

 
„Un bazin olimpic are 10 culoare, are un bazin de încălzire de 25 m, poate avea chiar și bazin cu platformă pentru sărituri, sală de fitness și multe altele...

Ca să poți susține financiar un astfel de centru ai nevoie de mulți bani. Mai degrabă faceți bazine didactice, măcar în câteva cartiere din oraș”, este de părere Beatrice Cășlaru, înotătoarea care a câștigat cu medalii de argint și bronz la Sydney 2000 și alte medalii de argint la Campionatele Mondiale și Europene.
 
Reamintim că România a avut performanțe în înot, în ultimii doi ani, prin Robert Glință și David Popovici, ultimul de două ori campion Mondial la Campionatul de la Budapesta.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Constanța Primarul Vergil Chițac anunță construirea unui bazin olimpic în zona viitorului bulevard Madrid

 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii