Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Primarul Vergil Chițac anunță construirea unui bazin olimpic în zona viitorului bulevard Madrid

ro

24 Jun, 2022 17:26 3338 Marime text
Bazin Olimpic. Foto: Facebook/Vergil ChițacConsilierii locali vor vota săptămâna viitoare un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate, pentru „Construire bazin olimpic în municipiul Constanța“ de 50 m în zona rezidențială Tomis Plus și Boreal. 
Valoarea investiției este de 39,9 milioane de lei, fără TVA.

Tribunele vor avea o capacitate de 600-800 de locuri.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a postat pe pagina sa de Facebook astăzi un mesaj prin care transmite că se continuă investițiile cu un nou obiectiv așteptat de constănțeni și se va construi un bazin olimpic.

„În lumina investițiilor masive pe care le derulăm în orașul nostru și a performanțelor recente pe care campionul David Popovici le-a obținut la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta, consider că este necesar să vă aduc la cunoștință un nou mare proiect pe care îl pregătim pentru orașul nostru de mai multe luni: construirea unui bazin olimpic în zona viitorului bulevard Madrid, DN 3C și DC 89. În câteva zile, pe data de 29 iunie, voi supune votului consilierilor locali proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate.

Calitatea vieții în Constanța va crește nu doar datorită proiectelor pe care le derulăm în infrastructura rutieră, în termoficare sau în transportul public, ci și datorită atenției pe care o acordăm reabilitării și dezvoltării zonelor de agrement și de practicare a sportului. Orașul nostru nu deține în acest moment nici un bazin de înot, în vreme ce unul olimpic (de 50 de metri) nici măcar nu a fost adus în discuție până în acest moment, astfel că ne dorim să satisfacem o mai veche dorință a tuturor constănțenilor. Viitoarea arenă urmează să beneficieze inclusiv de o tribună de circa 600-800 de locuri, ceea ce va permite Constanței să organizeze concursuri naționale și internaționale.
Țin să vă reamintesc că zona delimitată de viitorul bulevard Madrid, DN 3C și DC 89 se află într-un amplu proces de dezvoltare. Aici am demarat mai multe proiecte majore, care se vor concretiza în dezvoltarea unui nou pol de interes al Constanței. Acestea sunt:
- Bulevardul Madrid (zona Cartier Tomis Plus), precum și legătura cu arterele principale din zonă – studiu de prefezabilitate aprobat prin HCL nr 194/2020;
- Amenajarea de parcuri urbane publice noi, de mari dimensiuni (în suprafață totală de aproximativ 70 hectare);
- Reabilitare/modernizare drum, realizare arteră adiacentă – rută ocolitoare Constanța – legătura A4 cu DN 2A (Bd. Tomis), viitorul bulevard Madrid și DN 3C.

Pentru realizarea bazinului olimpic, costurile ar urma să ajungă la suma de aproximativ 47,5 milioane de lei, inclusiv TVA. 

Precum dumneavoastră, și eu, la rândul meu, sunt nerăbdător să văd cum toate aceste planuri devin realitate. Vă asigur că, în acest moment, orașul nostru beneficiază de una dintre cele mai mari dinamici de modernizare și de dezvoltare din țara noastră. Se întâmplă lucruri bune.Să aveți parte de un sfârșit de săptămână după cum vi-l doriți!“ - este mesajul transmis de primarul Vergil Chițac. 


Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii