Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Sportivă „Club Sportiv Farul” Constanța, chemată în instanță de către Consiliul Județean Constanță. Iată motivul

ro

11 Dec, 2020 00:00 3547 Marime text
  • Consiliului Județean Constanța cheamă în instanță Asociația Sportivă „Club Sportiv Farul” Constanța
  • Asociația are de înapoiat aproape 250.000 lei către CJ Constanța
  • Camera de Conturi Constanța a arătat că sumele respective au fost decontate nelegal
  • Asociația Sportivă „Club Sportiv Farul” Constanța are sediul social la Caelia Residence
  • Președintele asociației este Bratu Ion, vicepreședinte este Florin Stoian, iar membru este Nicolae Suditu

Pe rolul Tribunalului Constanța există dosarul civil cu nr. 7548/118/2020, prin care Județul Constanța, reprezentat prin Președintele Consiliului Județean Constanța a chemat în judecată Asociația Sportivă „Club Sportiv Farul” Constanța și a solicitat instanței obligarea pârâtei la plata către reclamant a sumelor de 247.958 lei – debit principal și 13.360,60 lei ca dobândă legală penalizatoare, calculate până la data de 30 septembrie 2020.
 

Împreună pentru fotbal”

De altfel, conform Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, între Consiliul Județean Constanța și Asociația Sportivă „Club Sportiv Farul” Constanța s-a încheiat Contractul de finanțare nerambursabilă pentru activitatea sportivă nr. 21124/09.08.2018, având ca obiect „finanțarea proiectului, respectiv a acțiunilor/activităților din cadrul proiectului/programului sportiv „Împreună pentru fotbal”.
 

Banii decontați nelegal

După executarea Contractului de finanțare nerambursabilă, în anul 2019 s-a constatat faptul că o parte din suma totală reprezentând finanțarea nerambursabilă a fost decontată nelegal, respectiv suma de 247.985 lei, ca urmare a neexecutării fără justificare a obliagațiilor contractuale de către pârâta Asociația Sportivă „Club Sportiv Farul”.

Prin decizia nr. 25/2019 a Camerei de Conturi Constanța s-a dispus în sarcina ordonatorului principal de credite măsura recuperării prejudiciului, la care se adaugă dobânzile și majorările de întârziere, prejudiciu rezultat din derularea Contractului de finanțare nerambursabilă nr. 21124/09.08.2018.
 

Asociația Sportivă „Club Sportiv Farul” Constanța

Chiar dacă numele poate induce multă lume în eroare, nu are treabă cu echipa de fotbal de la malul mării, președinte fiind Bratu Ion, vicepreședinte este Florin Stoian, iar membru este Nicolae Suditu, conform registrului asociațiilor și fundațiilor din România

Sediul social se află în județul Constanța, municipiul Constanța, Bd. Mamaia, Ansamblu Caelia. Asociația a fost înființată în anul 2018, care a coincis cu anul finanțării.
 

Legătura cu Caelia

Dacă de vicepreșdinte și președinte nu s-au putut afla multe lucruri, membru Nicolae Suditu are o strânsă legătură cu sediul social la care se află asociația.

Potrivit hotărârii nr.1 din 15 ianuarie 2018 a adunării generale a asociaţilor SC Caelia Mamaia SRL, Viorel Păunescu a părăsit firma, acesta cesionându-şi cele 20 de părţi sociale lui Ciprian Andrei Marica. Totodată, s-a mai dispus, pe lângă majorarea capitalului social, cooptarea ca asociat a lui Nicolae Suditu. Urmare a acestor modificări structura şi deţinerea capitalului este următoarea Ciprian Andrei Marica - cotă la beneficii şi pierderi de 99% şi Nicolae Suditu - cotă la beneficii şi pierderi de 1 %. Caelia Mamaia SRL era administrată de Sautner Alexandru, la vremea respectivă.
 

Plecarea lui Suditu din Caelia

Conform Hotărârii nr. 1 din data de 14.07.2019, publicată în Monitorul Oficial al României, în urma Adunării Generale a Asociațiilor societății Caelia-Mamaia SRL, s-a decis cesionarea părților sociale deținute de Nicolae Suditu, către Ciprian Marica.

Totodată, a fost cooptat Sautner Alexandru ca asociat în firmă, având și calitate de administrator.
 

Despre Caelia-Mamaia SRL

Potrivit datelor oferite de Registrul Comerțului, interogate la 9 decembrie 2020, Nicolae Suditu nu mai făcea parte din Caelia Mamaia SRL. Asociați sunt Ciprian Andrei Marica, cu o cotă de 81,65% și Sautner Alexandru, cu o cotă de 18,35%. Cel din urmă este administratorul societății.

De menționat este faptul că firma Caelia Mamaia SRL are sediul social în București, pe calea Dorobanților. Complexul imobiliar (Caelia Residence, inaugurat de omul de afaceri Viorel Păunescu) este primul condominiu de lux de pe litoralul romanesc şi se află în staţiunea Mamaia, aproape de hotelul Rex şi se întinde pe o suprafaţă de peste 4300 de metri pătraţi. Caelia Residence deţine peste 60 de apartamente de lux de două, trei şi patru camere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii