Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A pierdut Primăria şi şefia PSD Constanţa Mazăre, un an de la propunerea care-i viza pe toţi procurorii din România (video+referat propunere arestare+document)

ro

08 Apr, 2015 00:00 4044 Marime text
„Dacă se întâmplă ceva, apropiaţii mei ştiu exact despre cine este vorba şi cum ar urma să se întâmple, dacă Doamne fereşte, se întâmplă ceva“, a mai declarat Mazăre, aproape de jumătatea lunii aprilie 2014
 
Judecătoarea Mihaela Vlăşceanu, din Tribunalul Constanţa, va deschide, mâine, pentru prima dată, dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanţa, a fost trimis în judecată pentru patru infracţiuni de abuz în serviciu. În cauză a mai fost deferită Justiţiei Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (apropiată a tandemului Radu Mazăre - Nicuşor Constantinescu), reprezentant al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, pentru două infracţiuni de spălare a banilor. În altă ordine de idei, astăzi se împlineşte un an de la prima încătuşare a primarului actualmente suspendat al Constanţei, măsura preventivă fiind dispusă în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“. Pe data de 8 aprilie, Mazăre a fost reţinut, alături de afaceristul Avraham Morgenstern, pentru 24 de ore. Pe 9 aprilie, Mazăre şi Morgenstern au fost puşi în libertate de Curtea Supremă a României. Recent, Mazăre a renunţat la şefia Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa. Mai mult decât atât, Mazăre a fost suspendat şi înlocuit în funcţie de unul dintre viceprimarii municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.
 
Revenind la termenul de azi, judecătoarea Mihaela Vlăşceanu va analiza cererea DNA de menţinere a măsurii preventive a interdicţiei dizolvării SC Bulevard SA. Potrivit unor surse avocăţeşti, prezenţa lui Mazăre la acest termen nu va fi necesară.

Dizolvare

Aşa cum precizam şi în ediţiile trecute, unitatea comercială are sediul social în municipiul Constanţa, pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 264, şi are ca obiect de activitate „restaurante“. Potrivit Registrului Comerţului, firma a solicitat întreruperea temporară de activitate în perioada 1.01.2011 - 31.12.2013. Nu este de omis că, în prezent, este menţionată o hotărâre a Adunării Generale privind dizolvarea. În SC Bulevard SA, ca acţionar persoană juridică apare SC Holland Development Group SA, cu sediul social în sectorul 6, Bucureşti, cu 35.220 de acţiuni, precum şi 75 de acţionari persoane fizice tip listă, aceştia deţinând 832 de acţiuni. Mai departe, Bulevard SA este administrată de SC Millenium Global Development SA, reprezentată prin Sorina-Gina Hortolomei-Moscu.

„Preţ derizoriu“

Conform DNA, „la data de 12 octombrie 2004, inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în calitate de primar al municipiului Constanţa, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de corecta gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ derizoriu de 23,56 euro/mp, a unui teren în suprafaţă de 15.465,91 mp, situat în staţiunea Mamaia, faptă prin care a fost provocată Unităţii Administrativ-Teritoriale o pagubă de 1.104.884,16 euro şi totodată au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului“. „La data de 28 februarie 2007, inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în aceeaşi calitate, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de corecta gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ modest, a două terenuri în suprafaţă de 11.890 mp şi 502,81 mp, aparţinând Primăriei Constanţa, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanţa o pagubă de 2.971.420 de euro şi totodată au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului“, se mai arată în documentele celor de la Anticorupţie.

 
Întregul comunicat poate fi citit accesând secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
Aşa cum menţionam şi mai sus, azi se împlineşte un an de la încătuşarea lui Radu Mazăre, în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“. Pe data de 8 aprilie, Mazăre a fost reţinut, alături de afaceristul Avraham Morgenstern, pentru 24 de ore. La 9 aprilie, cei au fost puşi în libertate de judecătoarea Rodica Cosma, de la Curtea Supremă a României. Asupra lui Mazăre şi Morgenstern s-a luat măsura controlului judiciar. Decizia Rodicăi Cosma a fost menţinută şi de judecătoarele Silvia Cerbu şi Simona Daniela Encean, tot din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
La punerea în libertate, în faţa arestului, Mazăre declara ca procurilor, „la sfârşitul anului, ori la doi ani, să le fie evaluată activitatea“. „Câte solicitări de arestări ai avut, domnule procuror? 100. Şi câte ţi s-au dat înapoi? 30. Treci dumneata în avocatură!“, a mai spus primarul, în faţa arestului. Tot în urmă cu un an, Radu Ştefan Mazăre susţinea că „au fost tocmiţi oameni care vizau eliminarea mea fizică în vacanţa următoare pe care o s-o petrec în Madagascar“.

„Să dea Dumnezeu să nu fie aşa!“

„Am nişte informaţii - să dea Dumnezeu să nu fie aşa! - că ar fi fost tocmiţi nişte oameni care să plece în Madagascar odată cu mine, vizând eliminarea mea. Dacă se întâmplă ceva, apropiaţii mei ştiu exact despre cine este vorba şi cum ar urma să se întâmple, dacă, Doamne fereşte, se întâmplă ceva“, a mai susţinut Mazăre, în urmă cu un an.

Femei, femei...

Primarul suspendat al Constanţei a fost arestat preventiv, zilele trecute, de judecătoarele Angela Dragne şi Florentina Dragomir, de la Curtea Supremă a României. Cele două au admis contestaţia Danei Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, formulată împotriva deciziei luate de Anca Mădălina Alexandrescu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, care a respins propunerea de arestare a lui Mazăre şi a lui Sorin Gabriel Strutinsky.

Citeşte şi

Lovitură năucitoare a DNA
Mazăre şi Sorina Moscu - trimişi în judecată. Cercetările faţă de deputatul Babuş, clasate (rechizitoriu+document)


Curtea supremă l-a ajutat să se ţină de cuvânt
Mazăre a plecat de la primărie... în arest (referat propunere arestare) (galerie foto)


Exclusivitate. Cumpărătorul, firma Sorinei Hortolomei-Moscu
Cum a vândut Primăria Constanţa teren în Mamaia cu 200 de euro metrul pătrat (documente)


Din Dosarul Retrocedărilor
Primăria Constanţa, „fals proprietar” al terenului vândut către societatea administrată de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (rechizitoriu + documente)


Declaraţie exclusivă
Primarul Radu Mazăre şi Sorina-Gina Hortolemei-Moscu, trimişi în judecată


Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
 
Radu Mazare eliberat - Primele Declaratii in libertate

 
Radu Mazare: Dan Rusanu a sforait toata noaptea in arest

 
Radu Mazare luat de mascati dintr-un restaurant bucurestean

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii