Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:00 21 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Totul se decide azi Arest ori libertate?! Radu Mazăre aşteaptă în Madagascar decizia Curţii Supreme (document)

ro

22 Jan, 2018 00:00 1679 Marime text
În prezent, fostul edil-şef al constănţenilor este judecat în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Un complet de cinci judecători din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României va analiza astăzi contestaţia formulată de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, aflat în prezent în Madagascar, împotriva mandatului de arestare preventivă emis pe numele său în primă instanţă.
 
Oricare va fi decizia de azi a ÎCCJ, aceasta va fi definitivă.
 
Reamintim că, pe data de 10 ianuarie, judecătorul Ionuţ Mihai Matei, şeful Structurii de Securitate, şi magistraţii Marius Dan Foitoş şi Daniel Grădinaru, toţi din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au admis cererea formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele fostului primar.
 
În prezent, fostul edil-şef al constănţenilor este judecat în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Cauzele, denumite generic, sunt:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“ - dosar soluţionat în primă instanţă. Urmează decizia ÎCCJ, care va fi definitivă.
 
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei (în aprilie 2015) alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu - dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa. Termen - 30 ianuarie.
 

3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. În cauză, ÎCCJ a dispus arestarea lui Radu Mazăre. Termenul pe fond a fost stabilit pentru data de 23 ianuarie 2018. În acest dosar, Radu Mazăre este suspectat de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi de conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale). Cei mai sus precizaţi au fost trimişi în judecată în decembrie 2015. Tot în acest dosar, Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky au fost arestaţi preventiv în 2015.
 
4 - Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern. Dosarul se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. În cauză, Radu Mazăre este bănuit de luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni).
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii