Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:49 21 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contestația lui Radu Mazare față de mandatul de arestare emis pe numele lui a fost respinsă de Instanța Supremă. Decizia este definitivă

ro

22 Jan, 2018 15:31 1885 Marime text
Magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins definitiv contestaţia lui Radu Mazăre împotriva deciziei prin care s-a decis arestarea preventivă a fostului primar al municipiului Constanţa. 

"Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Radu Ştefan Mazăre împotriva încheierii din data de 10 ianuarie 2018 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală în dosarul numărul 4453/1/2015. În baza articolului 275 alineatul (2) Cod procedură penală obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. (...) Definitivă", se arată în minuta deciziei citată de Agerpres.ro. 
 
Instanţa urmează să emită mandat de arestare internaţională pe numele lui Radu Mazăre.

Reamintim că, în prezent, fostul edil-şef al constănţenilor este judecat în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Un complet de cinci judecători din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a analizat astăzi contestaţia formulată de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, aflat în prezent în Madagascar, împotriva mandatului de arestare preventivă emis pe numele său în primă instanţă.
 
Reamintim că, pe data de 10 ianuarie, magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au admis cererea formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele fostului primar.
 
În prezent, fostul edil-şef al constănţenilor este judecat în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii