Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Seri de teatru la Pontul Euxin“ cu „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ și ropote de aplauze

ro

13 Aug, 2019 11:37 1718 Marime text
Stagiunea estivală „Seri de teatru la Pontul Euxin“, un proiect inițiat de Ghiuvelichian Clara PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța, aduce publicul constănțean săptămânal (joi, vineri, sâmbătă și duminică), în Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie, pentru a urmări spectacole de mare succes din dramaturgia românească și universală.

Pe 9 august, în prezența unui număr impresionant pe spectatori pentru care locurile Amfiteatrului s-au dovedit a fi insuficiente (s-au găsit însă soluții, pe margini), publicul a urmărit un tulburător „Zbor deasupra unui cuib de cuci“, o transpunere scenică a unuia dintre cele mai tulburătoare romane ale secolului al XX-lea, semnat de Ken Kesey.

Spectacolul Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ cu un impresionant parcurs festivalier încununat de premii (Cel mai bun actor - Vlad Cristian Fiu, la Festivalul „Buzăul iubeşte Teatrul“ 2017, Premiul pentru cel mai bun spectacol şi Premiile pentru Cel mai bun actor în rol secundar - Ionuţ Dulgheriu și Iulian Marinescu, la Festivalul Naţional al Şcolilor de Teatru „Hyperion iese la Godot“ Bucureşti 2017) s-a bucurat de un mare succes și sub cerul liber.

Drama nonconformistului Randle Patrick McMurphy (interpretat de Vlad Fiu), o oază de normalitate pentru cei internați la azilul de nebuni, pentru cei recuperabili, dar și pentru cei cronici, a emoționat până la lacrimi. Deși nu au lipsit nici momentele de umor veritabil, replicile energicului și dezinvoltului noului venit fiind savuroase și „gustate“ atât de cei de pe scenă, cât și de cei din public.

Din distribuția spectacolului au făcut parte Loredana Adăscăliţei (Miss Ratched), Mirela Mihai (Doctor), Edoard Petre (Williams), Edi Vacariu (Harding), Iulian Marinescu (Billy), Ionuț  Dulgheriu (Cheswick), Mircea Șiromașenco (Martini), Radu Niculescu (indianul Bromden), Alexandru Săplăcan (Rukly), Catinca Hanţiu (Pilbow), Dana Cojan (Candy  Star), Denisa Todireanu (Sandy), Denisa Iova (Rose),– Cornelia Pandele (Hellen) și Gabriela Dumitrache (Ellis).

Regia spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ este semnată de Daniela Vitcu, asistent de regie este Mirabela Moroșanu, muzica e realizată de Alexandru Neș, iar coregrafia, de Stela Cocârlea. De sunet s-a ocupat Eduard Lupu, iar de lumini, Gabriel Dincă.

Iată ce puteți vedea, în continuare, la „Seri de teatru la Pontul Euxin“:
Joi, 15 august
21.00-22.45 – teatru „Gâlcevile din Chioggia“
Atelier de Teatru Forum
Vineri, 16 august
21.00-22.45 – teatru „Gâlcevile din Chioggia“
Atelier de Teatru Forum
Sâmbătă, 17 august
21.00-22.45 - teatru „Încurcă lume“
- teatru „Plata birului“
Duminică, 18 august
21.00-22.45 - teatru „Încurcă lume“
- teatru „Plata birului“
Joi, 22 august
21.00-22.45 - music-hall-ul „Cocoșatul de la Notre Dame“
Atelier de Teatru Forum
Vineri, 23 august
21.00-22.45 – teatru „Gâlcevile din Chioggia“
Atelier de Teatru Forum
Sâmbătă, 24 august
21.00-22.45 – teatru „Plata birului“
Atelier de Teatru Forum
Duminică, 25 august
21.00-22.45 – teatru „Carte de vizită“
Atelier de Teatru Forum
 
Sursa foto: Primăria municipiului Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii