Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale anti-covid în Tulcea. Au fost aplicate amenzi

ro

08 Oct, 2020 14:34 1612 Marime text
  • În total, au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale, din care 61 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, Inspectoratul de poliție Județean Tulcea, cu suportul Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Tulcea, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 Astfel în ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului – județul Tulcea, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate. Au fost verificate 441 de societăți comerciale, piețe, târguri, terase, hoteluri și alte spații de cazare și 108 de mijloace de transport în comun. Scopul vizat a fost prevenirea răspândirii virusului Covid 19.
 
În total, au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale, din care 61 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu Legea 55/2020  și 3 la Legea 61/1991 pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Valoarea totală a contravențiilor a fost de 19.000 de lei.
 
Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea vă recomandă :
 
•         Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane,.
•         Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane.
•         Păstrați o distanță semnificativă față de celelalte persoane pe care le întâlniți.
•         Asigurați-vă, după folosirea transportului în comun, că v-ați igienizat mâinile înainte de a vă atinge fața, nasul sau gura.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii