Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:17 14 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toate imobilele CJC, fără autorizaţie ISU Palatul Administrativ, în pericol în caz de incendiu?!

ro

28 Nov, 2015 00:00 1208 Marime text
Tragedia de la clubul Colectiv din Bucureşti a scos la iveală o multitudine de nereguli inclusiv la nivel local şi judeţean. Întrebat de consilierul judeţean PNL George Măndilă care este situaţia avizelor ISU la clădirile administrate de Consiliul Judeţean Constanţa, vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir a dat un răspuns ce poate pune pe jar multă lume. Fără nicio tresărire, acesta a anunţat public faptul că niciunul dintre cele 18 imobile aflate în custodia instituţiei nu are autorizaţie pentru securitate la incendiu. „Astăzi, CJC nu are autorizare ISU pentru niciun imobil din custodia sa, nici pentru Palatul Administrativ (n.r. clădirea în care funcţionează Primăria Constanţa, CJC şi Instituţia Prefectului şi unde sunt toate documentele importante). După tragedia de la Colectiv, ne-am trezit şi noi să verificăm situaţia. CJC, probabil ca şi celelalte instituţii din ţară, nu s-a îngrijit, din 2009 până acum, să obţină aceste autorizaţii de securitate la incendiu. Nu s-a ocupat nimeni de la CJC. Cred că nici nu se ocupa cineva dacă nu se întâmpla nenorocirea de la clubul Colectiv. Noi ne-am mobilizat, este adevărat, după ce s-a întâmplat nenorocirea”, a recunoscut Cristinel Dragomir.
 
Totodată, el a explicat că avizele se dau la toată lumea, dotările s-au făcut, însă nu s-a realizat lucrarea pe care o elaborează doar specialiştii, după ce au venit la faţa locului. „Este un scenariu pe care, oricine ar folosi un spaţiu, este obligat să-l respecte. Planul de securitate este una, autorizaţia de securitate la incendiu este alta. Noi avem 18 imobile şi niciunul nu are acest studiu”, a afirmat vicepreşedintele CJC.

Demersuri întreprinse până acum

 
Pentru a demonstra că lucrurile au început să se mişte în sensul obţinerii autorizaţiilor respective, Dragomir a afirmat că există o inventariere a problemelor, făcută de cei de la ISU, fiind transmise nişte măsuri pe care CJC va trebui să le respecte.
 
„Documentaţia necesară obţinerii autorizaţiei pentru Pavilionul Expoziţional a fost depusă din data de 25 noiembrie, facem acel studiu, iar cei de la ISU urmează să elibereze autorizaţia în maximum 30 de zile. Am primit avertisment, iar până pe 23 decembrie trebuie să intrăm în legalitate (n.r. în caz contrar CJC, în calitate de administrator, este pasibil de amendă)”, a adăugat Dragomir.
 
Deocamdată, Consiliul Judeţean a pregătit documentaţiile, în calitate de administrator, însă o firmă specializată este cea care trebuie să elaboreze scenariile şi să dispună măsurile care trebuie luate astfel încât persoanele care folosesc sau activează într-o clădire să fie în siguranţă în caz de incendiu. „Am demarat procedura de strângere a documentelor necesare obţinerii acestor avize. Este obligaţia noastră să le avem. Pe măsură ce le obţinem, vă vom informa. Astăzi nu le avem. Singura documentaţie depusă la ISU este cea pentru Pavilionul Expoziţional. Ultimul imobil pentru care vom solicita autorizaţia în mod sigur va fi muzeul de la Adamclisi, pentru că acolo nu cred că este înghesuială acum”, a concluzionat vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii