Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La doar un an de la reabilitare SOS! Pasajul de la Tomis Mall a redevenit un focar de infecţie (galerie foto)

ro

06 Jul, 2015 00:00 2947 Marime text
În luna martie a anului trecut, cotidianul ZIUA de Constanţa atrăgea atenţia asupra pasajului subteran de la centrul comercial Tomis Mall, situat pe strada Ştefan cel Mare, pasaj aflat, la acel moment, într-un avansat stadiu de degradare. Consilieri locali, deputaţi şi senatori, dar şi reprezentanţi ai municipalităţii spuneau atunci că acest pasaj reprezintă un adevărat focar de infecţie. După derularea a ceea ce am putea numi o campanie de presă, administraţia publică locală constănţeană a decis reabilitarea pasajului, prin intermediul Confort Urban, societate din subordinea municipalităţii şi care administrează acest obiectiv.
 
„Ştim campania ZIUA de Constanţa. Viceprimarul Decebal Făgădău a luat măsuri. Am început să facem câte ceva. O să văruim pasajul, îl vom igieniza şi vom înlocui gresia spartă. De asemenea, vom monta o nouă balustradă, am dat deja comanda la o tâmplărie“, declara Mugur Voinescu, şeful Departamentului Producţie în cadrul Confort Urban de la acea vreme. Reprezentantul Confort Urban mărturisea că, în calitate de constănţean, regretă ruinarea acestui pasaj, dar şi că obiectivul trecuse printr-un proces similar în cursul anului trecut. „Pasajul fusese igienizat în 2013, dar oamenii sunt sălbatici“, susţinea Voinescu. Întrebat de ce vorbim doar despre igienizare, şi nu despre o eventuală reabilitare a pasajului de la Tomis Mall, reprezentantul Confort Urban a declarat: „Trebuie un efort comun, din partea tuturor, nu depinde doar de Confort Urban, pentru că măturatul nu ţine de noi, nici iluminatul“, a mai declarat Mugur Voinescu.

Citeşte şi

Campania ZIUA de Constanţa dă rezultate. Confort Urban igienizează pasajul de la Tomis Mall

Acelaşi pasaj, un an mai târziu

E drept că reabilitarea obiectivului de pe Ştefan cel Mare a avut loc, dar pasajul din plin centrul Constanţei a redevenit, la doar un an la acele lucrări, zona mizerabilă care a fost în ultimii ani. Vorbim, şi la ora actuală, despre bucăţi desprinse din trepte, despre pereţi mâzgăliţi, despre exact acelaşi aspect dezolant. Exact ca în ultimul deceniu, mirosul este insuportabil, astfel că fiecare trecere prin pasaj e o reală probă de ţinut respiraţia.

Vorbim totuşi despre un pasaj situat pe strada Ştefan cel Mare, altădată principala arteră comercială a Constanţei. Chiar dacă Ştefan cel Mare a decăzut constant în ultimii ani, strada tot în centrul Constanţei rămâne. În aceste condiţii, vorbim deci despre un focar de infecţie în centrul municipiului. Ce va face, în acest context, administraţia publică locală, la conducerea căreia se află acum social-democratul Decebal Făgădău? Ce măsuri va dispune primarul interimar al Constanţei?

Am încercat să aflăm un punct de vedere atât de la şeful administraţiei publice locale, cât şi de la Viorel Farcaş, directorul Confort Urban, dar, până la închiderea ediţiei, niciunul dintre aceştia nu a răspuns. În eventualitatea în care o vor face, vom publica punctul lor de vedere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii